Νέες αιματηρές συγκρούσεις στο Χαλέπι της Συρίας

Νέες αιματηρές συγκρούσεις στο Χαλέπι της Συρίας

Τουλάχιστον 69 μαχητές των κυβερνητικών δυνάμεων και οργανώσεων ανταρτών σκοτώθηκαν

Νέες αιματηρές συγκρούσεις στο Χαλέπι της Συρίας
Τουλάχιστον 69 μαχητές των κυβερνητικών δυνάμεων και οργανώσεων ανταρτών σκοτώθηκαν σε διάστημα 24 ωρών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων όπου επικράτησαν οι εξεγερμένοι στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), κατά τη διάρκεια των μαχών στην αγροτική περιοχή Αλ Μάλεχ, στο βόρειο Χαλέπι, 39 αντάρτες, όπως επίσης και 30 στρατιώτες και μαχητές οργανώσεων που έχουν συμμαχήσει με τα κυβερνητικά στρατεύματα έχασαν την ζωή τους από χθες το απόγευμα.

Τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, έπεσαν επίσης νεκροί, πρόσθεσε ο Ραχμάν, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό τους.

Κλείσιμο
Οι κυβερνητικές δυνάμεις επιδιώκουν τους τελευταίους μήνες να θέσουν υπό πολιορκία το σύνολο της πόλης του Χαλεπιού και να αποκλείσουν την πρόσβαση στις οδούς ανεφοδιασμού προς τις συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες.

Εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα, κυβερνητικά στρατεύματα, με την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας και της Ρωσίας, επιδιώκουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή Αλ Μάλεχ και να αποκλείσουν την κυκλοφορία στο οδό του Καστέλο, τον βασικό οδικό άξονα ανεφοδιασμού των συνοικιών των ανταρτών στο Χαλέπι.

Ωστόσο, για μια ακόμη φορά απέτυχαν. Οι φιλοκυβερνητικοί μαχητές προωθήθηκαν προς το βόρειο τμήμα του Αλ Μάλεχ, προτού υποχρεωθούν σε οπισθοχώρηση χθες αντιμέτωποι με μια μεγάλη αντεπίθεση των αντιπάλων τους, των πολεμιστών του Αλ Νόσρα και των ισλαμιστών συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων Άχραρ αλ Σαμ και Φαϊλάκ αλ Σαμ. Εδώ και δύο χρόνια, ο συριακός στρατός έχει επανειλημμένα επιχειρήσει να ανακαταλάβει την περιοχή, χωρίς ωστόσο οι προσπάθειές του να ευοδωθούν.

Ο φιλοκυβερνητικός ιστότοπος Al Masdar News (AMN) επιβεβαίωσε ότι «ο συριακός στρατός αποσύρθηκε από τις αγροικίες του Μάλεχ έπειτα από μία αντεπίθεση των ανταρτών με επικεφαλής το Μέτωπο αλ Νόσρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης