ΗΠΑ: Λάθος «συναγερμός» στη βάση Άντριους

ΗΠΑ: Λάθος «συναγερμός» στη βάση Άντριους

Άσκηση ήταν τελικά η «εισβολή ενόπλου» - Μέλη του ιατρικού κέντρου τρομοκρατήθηκαν όταν είδαν δύο άνδρες με όπλα - Το περιστατικό είχε επιβεβαιώσει και αξιωματούχος του υπουργείου Αμύνης

ΗΠΑ: Λάθος «συναγερμός» στη βάση Άντριους
«Συναγερμός» σήμανε στην αεροπορική βάση Άντριους στις ΗΠΑ, έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με το επίσημο προφίλ της βάσης στο Twitter, στη στρατιωτική βάση Άντριους του Μέριλαντ, κοντά στην Ουάσιγκτον τέθηκε εκτός λειτουργίας καθώς υπήρχε «ενεργός ένοπλος» στο χώρο.

Μάλιστα, ο λογαριασμός διευκρίνιζε πως το περιστατικό σημειώθηκε στο ιατρικό κέντρο Μάλκολμ Γκρόου, προσθέτοντας ότι στο σημείο κλήθηκαν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Κλείσιμο
Εντούτοις, λίγη ώρα αργότερα και σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Πίτ Γουίλιαμς του MSNBC οι πυροβολισμοί ήταν… άσκηση για εισβολή ενόπλου.

Πράγματι, σήμερα είχε προγραμματιστεί σχετική άσκηση, ωστόσο στις ανακοινώσεις τους οι διαχειριστές της σελίδας στο Twitter τόνιζαν πως παρά την άσκηση, σημειώθηκε πραγματικό περιστατικό με ένοπλο.

Μάλιστα, διευκρινιζόταν ότι το προσωπικό είχε οδηγηθεί σε ασφαλή τοποθεσία, ενώ την παρουσία ενόπλου επιβεβαίωσε και αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης!






Ο Γουίλιαμς, λοιπόν, μιλώντας στο δελτίο του MSNBC εξήγησε πως «κατά τη διάρκεια άσκησης υπήρχαν δύο μέλη του προσωπικού που κρατούσαν δύο όπλα. Κάποιος από το ιατρικό κέντρο (που δεν γνώριζε για την άσκηση) τους είδε και τηλεφώνησε λέγοντας πως υπήρχαν δύο ένοπλοι. Δεν υπήρξαν πυροβολισμοί, ούτε ένοπλος, κάτι που επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι».

Μετά τις αναφορές για ένοπλο, σε μία ακόμα στρατιωτική βάση αυξήθηκαν προληπτικά τα μέτρα ασφαλείας, ενώ το προσωπικό κλήθηκε να απομακρυνθεί από τη βάση Άντριους, από την οποία απογειώνεται συχνά το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επρόκειτο τις ερχόμενες ώρες να ταξιδέψει από το σημείο με προορισμό το Οχάιο, με την αναχώρησή του είχε «παγώσει» προς το παρόν. 

Τον περασμένο Μάρτιο είχε πραγματοποιηθεί ανάλογη άσκηση όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του NBC 4, Σκοτ ΜακΦάρλαν, ο οποίος ανήρτησε και σχετικές φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.





Τον προηγούμενο μήνα η ίδια βάση είχε αποκλειστεί όταν μία γυναίκα πλησίασε την πύλη υποστηρίζοντας ότι έφερε εκρηκτικό μηχανισμό. Τελικά, έπειτα από έλεγχο της ειδικής ομάδας πυροτεχνουργών διαπιστώθηκε πως η γυναίκα δεν είχε εκρηκτικά και στη συνέχεια συνελήφθη.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης