EgyptAir: «Μίλησε» το μαύρο κουτί - Καπνός στο μοιραίο Airbus

EgyptAir: «Μίλησε» το μαύρο κουτί - Καπνός στο μοιραίο Airbus

«Τα καταγραμμένα δεδομένα επιβεβαιώνουν τα μηνύματα του συστήματος ACARS για την ύπαρξη καπνού στις τουαλέτες και στα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα του αεροπλάνου», αναφέρει ανακοίνωση της επιτροπής

EgyptAir: «Μίλησε» το μαύρο κουτί - Καπνός στο μοιραίο Airbus
Ένα βήμα πιο κοντά στον προσδιορισμό των αιτίων που προκάλεσαν τη συντριβή του μοιραίου Airbus της EgyptAir, το οποίο έπεσε στη Μεσόγειο την 19η Μαΐου, βρέθηκε σήμερα η ομάδα έρευνας, η οποία κατάφερε να «διαβάσει» τα δεδομένα από το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Independent, τα δεδομένα από το μαύρο κουτί της πτήσης MS804 της EgyptAir, το οποίο επισκευάστηκε προχτές το βράδυ στη Γαλλία, επιβεβαιώνουν παλαιότερες αναφορές για ύπαρξη καπνού στο αεροσκάφος.
«Οι αρχικές πληροφορίες δείχνουν ότι ολόκληρη η πτήση έχει καταγραφεί στον Καταγραφέα Δεδομένων Πτήσης (FDR). Τα καταγραμμένα δεδομένα επιβεβαιώνουν τα μηνύματα του συστήματος ACARS για την ύπαρξη καπνού στις τουαλέτες και στα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα του αεροπλάνου» αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της επιτροπής Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Αιγύπτου.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους που έχουν περισυλλεγεί φέρουν βλάβες από υψηλή θερμοκρασία ενώ πάνω τους εντοπίστηκαν και ίχνη στάχτης.

Ο Καταγραφέας Δεδομένων Πτήσης του αεροσκάφους επισκευάστηκε στα εργαστήρια της Αρχής Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Γαλλίας (ΒΕΑ) αργά τη Δευτέρα και τα αρχεία με τα δεδομένα μεταβιβάστηκαν στην Αίγυπτο εχθές. Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με την επιτροπή, ενώ οι εργασίες επισκευής του δεύτερου μαύρου κουτιού του αεροπλάνου, του Καταγραφέα Φωνής στο Πιλοτήριο, έχουν ήδη ξεκινήσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης