«Παγώνει το αίμα» η ψυχραιμία βομβιστή της Κωνσταντινούπολης πριν το μακελειό

«Παγώνει το αίμα» η ψυχραιμία βομβιστή της Κωνσταντινούπολης πριν το μακελειό

Χαλαρός, ντυμένος με μπουφάν παρά τη ζέστη, καταγράφεται από τις κάμερες ασφαλείας, που «συνέλαβαν» έναν ακόμα μακελάρη, αλλά και τις σοκαριστικές στιγμές των επιθέσεων - Στους 41 οι νεκροί και στους 239 οι τραυματίες - 41 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

«Παγώνει το αίμα» η ψυχραιμία βομβιστή της Κωνσταντινούπολης πριν το μακελειό
Η ανατριχιαστική στιγμή που ένας από τους βομβιστές της Κωνσταντινούπολης μπαίνει ψύχραιμος και χαλαρός στο αεροδρόμιο, λίγη μόνο ώρα προτού σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο, κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του «Κεμάλ Ατατούρκ».

Φορώντας ένα μαύρο μπουφάν, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην Πόλη το βράδυ της Τρίτης, ο δράστης απεικονίζεται να περπατά ήρεμος προς τον τερματικό σταθμό, πριν αρχίσει την αιματηρή επίθεση. Δίπλα του προχωρά ανυποψίαστος ένας πιλότος, ο οποίος αγνοεί τον κίνδυνο με τον οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος.
Κλείσιμο

Ψύχραιμος μπήκε στο αεροδρόμιο ένας από τους βομβιστές


Οι κάμερες του αεροδρομίου «συνέλαβαν», όμως και τον δεύτερο βομβιστή να περπατά στο αεροδρόμιο, κρατώντας ένα όπλο, το όπλο εκείνο με το οποίο αφαίρεσε τόσες πολλές αθώες ζωές.

Ένας από τους δράστες μέσα στο αεροδρόμιο


Οι αρχές πιστεύουν οι άντρες που απεικονίζονται στα βίντεο που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα είναι οι δύο από τους τρεις δράστες που αιματοκύλισαν το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και οι οποίοι, προτού πυροδοτήσουν τα γιλέκα αυτοκτονίας που φορούσαν, άνοιξαν πυρ εναντίον του προσωπικού του αεροδρομίου και των επιβατών.

Εικόνες πανικού στο αεροδρόμιο μετά την επίθεση



Οι Τούρκοι «βλέπουν» το Ισλαμικό Κράτος 
Η τουρκική κυβέρνηση ανέφερε ότι πίσω από την φονική επίθεση βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο, η ακραία ισλαμιστική οργάνωση δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη.

Σύμφωνα, επίσης με τις τουρκικές αρχές, από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που υπάρχουν για τους δράστες, οι δύο είναι ξένοι υπήκοοι και ο ένας Τούρκος.

Οι δράστες άνοιξαν πυρ προτού ανατιναχθούν



Από την επίθεση στο αεροδρόμιο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 41 άτομα και άλλα 239 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της νομαρχίας της Κωνσταντινούπολης, που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, δέκα από τους νεκρούς είναι πολίτες ξένων χωρών και οι τρεις έχουν διπλή υπηκοότητα. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής ταυτότητα των 37 νεκρών.

Βίντεο-ντοκουμέντο με τις φονικές εκρήξεις στο αεροδρόμιο


Όσον αφορά στους τραυματίες, οι 41 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν πολίτες της Σαουδικής Αραβίας, του Αφγανιστάν, του Ουζμπεκιστάν, του Πακιστάν και της Ελβετίας.

Τούρκος αξιωματούχος είπε ακόμη την Τετάρτη ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκονται πέντε πολίτες Σαουδικής Αραβίας, δύο Ιρακινοί, ένας Κινέζος, ένας Ιορδανός, ένας Τυνήσιος, ένας Ουζμπέκος, ένας Ιρακινός και ένας Ουκρανός.

Πάντως, ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των θυμάτων, όπως φαίνεται και παρακάτω.

Ο Mahmoud Cizmecioglu και η σύζυγός του Zeynep σκοτώθηκαν στην επίθεση


Ο Τούρκος Gοksel Kurnaz ήταν στη λίστα με τα θύματα


Νεκρή και η Yeni Ise Girmisti, επίσης από την Τουρκία



«Όχι στον πόλεμο, επιμένω στην αγάπη», έγραφε στο facebook μια εβδομάδα πριν χάσει της ζωής της η υπάλληλος του αεροδρομίου, Gulsen Bahadır


O Τούρκος Umut Sakaroglu εργαζόταν επίσης στο αεροδρόμιο και σύμφωνα με πληροφορίες έσωσε πολλές ζωές, προτού πέσει νεκρός


Ο 51χρονος οδηγός ταξί Mustafa Bayrakli σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης


Ο Col Kontuar εργαζόταν στο αεροδρόμιο και σκοτώθηκε 



Ο 24χρονος Serkan Turk είχε πάει στο αεροδρόμιο για να παραλάβει την μητέρα του. Σκοτώθηκε κατά την δεύτερη έκρηξη, ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει τους τραυματίες




Αναπάντητα ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας στο Ατατούρκ
Αναπάντητα παραμένουν, όμως, πολλά ερωτήματα γύρω από την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Όπως προαναφέρθηκε, ως προς τον αριθμό των δραστών, η επίσημη εκδοχή κάνει λόγο για τρεις δράστες. Ο πρώτος πυροβόλησε εναντίον του πλήθους έξω από το κτίριο των διεθνών πτήσεων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με τους αστυνομικούς. Ο δράστης τραυματίστηκε και στη συνέχεια έθεσε σε λειτουργία το μηχανισμό των εκρηκτικών που είχε πάνω του. Την ίδια ώρα, οι άλλοι δύο δράστες κατάφεραν να μπουν στο κτίριο, όπου και αυτοί πυροβόλησαν και στη συνέχεια προκάλεσαν την έκρηξη του υλικού που είχαν πάνω τους.

Μερικά από τα θύματα των βομβιστών



Το κύριο ερώτημα που διατυπώνεται σχετίζεται με τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Και αυτό τη στιγμή που από το πρωί της Τρίτης ήταν δεδομένη η αμερικανική προειδοποίηση για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία!

Έντρομοι έτρεχαν να σωθούν οι ταξιδιώτες 


Πώς κατάφεραν τρεις καμικάζι, οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και ζωσμένοι με εκρηκτικά να φτάσουν μέχρι την αίθουσα αναχωρήσεων; Πως το πάθημα των Βρυξελλών δεν έγινε μάθημα; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα αναπάντητα ερωτήματα για την φονική επίθεση.

Πάντως, όπως και στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ των Βρυξελλών έτσι και στο Ατατούρκ, οι δράστες πιστεύεται ότι έφτασαν στο σημείο της επίθεσης με ταξί. Προσπάθησαν να περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου, αλλά όταν οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν, άρχισαν να πυροβολούν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης