Γιούνκερ: Η Σκωτία κέρδισε το δικαίωμα να ακουστεί στην ΕΕ

Γιούνκερ: Η Σκωτία κέρδισε το δικαίωμα να ακουστεί στην ΕΕ

Αν φύγει η Βρετανία από την ΕΕ, τότε φεύγει και η Σκωτία, λέει την ίδια ώρα ο Ραχόι

Γιούνκερ: Η Σκωτία κέρδισε το δικαίωμα να ακουστεί στην ΕΕ
Παρά το Brexit η Σκωτία δηλώνει αποφασισμένη να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χώρα «έχει κερδίσει το δικαίωμα να ακουστεί στις Βρυξέλλες».

Πράγματι, λίγες ώρες έπειτα από τις δηλώσεις της Πρώτης Υπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον στις Βρυξέλλες αναφορικά με την παραμονή της χώρας της στην ΕΕ, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τόνισε πως η Σκωτία έχει κερδίσει το δικαίωμα να ακουστεί στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πρόθεση να παρέμβει στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στη Βρετανία, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου».


«Αν η Βρετανία φύγει, τότε και η Σκωτία φεύγει», λέει ο Ραχόι
Την ίδια ώρα, ωστόσο, σε δηλώσεις του έπειτα από την άτυπη σύνοδο των ηγετών των 27 χωρών-μελών της ΕΕ την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι διαμήνυσε ότι η Σκωτία δεν μπορεί να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο.
Κλείσιμο

Όπως είπε, η Μαδρίτη αντιτίθεται στην έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Σκωτία για την πιθανή ένταξή της στην ΕΕ.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η Σκωτία δεν έχει την αρμοδιότητα να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ισπανία αντιτίθεται σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με οποιονδήποτε άλλον πέραν της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Ραχόι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τάσσεται κατηγορηματικά κατά μιας τέτοιας διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας πως «οι συνθήκες είναι κατά και πιστεύω ότι όλοι είναι κατά». 

«Αν το Ηνωμένο Βασίλειο φύγει... τότε και η Σκωτία φεύγει», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης