Συρία: Σφοδρές μάχες ανταρτών – τζιχαντιστών σε στρατιωτικό αεροδρόμιο

Συρία: Σφοδρές μάχες ανταρτών – τζιχαντιστών σε στρατιωτικό αεροδρόμιο

Η πόλη αυτή, ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με το Ιράκ

Συρία: Σφοδρές μάχες ανταρτών – τζιχαντιστών σε στρατιωτικό αεροδρόμιο
Δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης που έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ, κατέλαβαν στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Αλ Μπουκαμάλ.

Η πόλη αυτή, ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με το Ιράκ.

Οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης μάχονται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στους δρόμους της Αλ Μπουκαμάλ, μετά την εισβολή τους στην αναφερόμενη πόλη που θεωρείται στρατηγικής σημασίας εξαιτίας της μικρής απόστασης της, από τα σύνορα με το Ιράκ.

Κλείσιμο
Διοικητής των δυνάμεων του Νέου Συριακού Στρατού επιβεβαιώνει την προέλαση των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης, μετά από τις πολεμικές επιχειρήσεις που άρχισαν χθες.

“Οι μάχες γίνονται μέσα στην πόλη, αλλά η κατάσταση δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη,” δήλωσε στο Reuters, στρατιωτικός διοικητής, ενός ανταρτικού μετώπου, που μάχεται μαζί με τις δυνάμεις του Νέου Συριακού Στρατού.

Με τη συμμετοχή δυτικών ειδικών δυνάμεων στις πολεμικές επιχειρήσεις, έγινε η κατάληψη του στρατιωτικού αεροδρομίου 

Αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά και ειδικών δυνάμεων της Δύσης κατέλαβαν στρατιωτικό αεροδρόμιο το οποίο είχε υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος, κοντά στη στρατηγικής σημασίας πόλη Αλ Μπουκαμάλ, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με το Ιράκ.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα στη Βρετανία, δηλώνει ότι η επιχείρηση με τη συμμετοχή ξένων αλεξιπτωτιστών, που αναπτύχθηκαν στην περιοχή με αεροκίνηση ελικοπτέρων, έγινε τα ξημερώματα.

Σκληρές μάχες έγιναν γύρω από το αεροδρόμιο Χαμαντάν που βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Αλ Μπουκαμάλ.

Ο Νέος Στρατός της Συρίας που έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες ότι διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις, με αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη της αναφερόμενης πόλης, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ευφράτη. Η κατάληψη της Αλ Μπουκαμάλ θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στις μετακινήσεις των τζιχαντιστών μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, οι χερσαίες επιχειρήσεις υποστηρίχτηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ, κατά στόχων των τζιχαντιστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης