Κάμερον: Η απόφαση για το άρθρο 50 θα ληφθεί από τον επόμενο πρωθυπουργό

Κάμερον: Η απόφαση για το άρθρο 50 θα ληφθεί από τον επόμενο πρωθυπουργό

«Αυτή ήταν η τελευταία Σύνοδος στην οποία συμμετείχα», είπε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας

Κάμερον: Η απόφαση για το άρθρο 50 θα ληφθεί από τον επόμενο πρωθυπουργό
Για καθολικό σεβασμό του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος από τους 27 ηγέτες της Ε.Ε. έκανε λόγο ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, στη συνέντευξη που παραχώρησε αμέσως μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

«Όπως καταλαβαίνεται αυτή ήταν η τελευταία Σύνοδος Κορυφής στην οποία συμμετείχα», ήταν η πρώτη δήλωση του κ. Κάμερον προς τους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι «υπήρχε ένας τόνος λύπης, αλλά και εποικοδομητικές συζητήσεις. Κατανοήσαμε ότι πρέπει να αναζητήσουμε στενές σχέσεις με την Ε.Ε.».

Υπογράμμισε ότι δεν μετάνοιωσε για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και ότι ο ίδιος αν και έχασε έδωσε έναν τίμιο αγώνα, εξηγώντας τι θα σημάνει η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε.
Κλείσιμο

Ξεκαθάρισε ότι η Βρετανία μπορεί να φεύγει από την Ε.Ε. αλλά δεν θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη και ότι στόχος θα πρέπει να είναι Ηνωμένο Βασίλειο και Ε.Ε. να έχουν τις καλύτερες δυνατές σχέσεις.

Τόνισε ακόμη ότι «την απόφαση για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 θα την λάβει ο επόμενος πρωθυπουργός και η επόμενη κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου».

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης