«Σφίγγουν το ζωνάρι» οι Βρετανοί λόγω Brexit

«Σφίγγουν το ζωνάρι» οι Βρετανοί λόγω Brexit

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, ένας στους τρεις Βρετανούς εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τα ποσά που δαπανά για «μεγάλες» αγορές, όπως π.χ. για ταξίδια

«Σφίγγουν το ζωνάρι» οι Βρετανοί λόγω Brexit
Οι Βρετανοί ανησυχούν για τις συνέπειες που θα έχει το Brexit
στην οικονομική κατάστασή τους και πάνω από ένας στους τρεις εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τα ποσά που δαπανά για «μεγάλες» αγορές, για παράδειγμα για τις διακοπές του, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το Σάββατο σε δείγμα 2.000 ανθρώπων, από την εταιρεία μελετών Retail Economics που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους οικονομικές έρευνες. Σύμφωνα με αυτήν, έξι στους δέκα (ποσοστό 61%) ανησυχούν για την οικονομική κατάσταση και εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα έχει «αρνητικές επιπτώσεις στην προσωπική οικονομική κατάστασή τους».

Κλείσιμο
Συνολικά το 37% είπε ότι σκέφτεται σοβαρά να μειώσει τα ποσά που δαπανά σε «μεγάλες αγορές», για παράδειγμα σε έπιπλα ή στις διακοπές και ένας στους δύο δήλωσε ότι σκοπεύει να αποταμιεύει μεγαλύτερο ποσό απ' ότι στο παρελθόν.

Ένας στους τέσσερις (24%) είπε ότι θα μειώσει τις δαπάνες του για αγορές ηλεκτρονικών ειδών ή τηλεοράσεων ενώ το 16% θα ξοδεύει μικρότερα ποσά ή και καθόλου για τον κήπο του ή για το χόμπι του.

Οι Βρετανοί, σε ποσοστό 52%, τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια απόφαση που προκάλεσε σοκ στις αγορές. Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν προειδοποίησε ότι η χώρα μπορεί «να γίνει φτωχότερη» και άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των φόρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης