O Μπράνσον της Virgin προειδοποιεί: Η Βρετανία οδεύει προς καταστροφή

O Μπράνσον της Virgin προειδοποιεί: Η Βρετανία οδεύει προς καταστροφή

Ο όμιλος Virgin έχασε το ένα τρίτο της αξίας του μετά το Brexit, σύμφωνα με τον ιδρυτή και πρόεδρο του ομίλου

O Μπράνσον της Virgin προειδοποιεί: Η Βρετανία οδεύει προς καταστροφή
Η Virgin Group έχασε το ένα τρίτο της αξίας του μετά το Brexit
, σύμφωνα με τον ιδρυτή και πρόεδρο του ομίλου Ρίτσαρντ Μπράνσον o οποίος σε δηλώσεις του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, προειδοποίησε πως το Ηνωμένο βασίλειο οδεύει προς την καταστροφή.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας την Τρίτη στην τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning Britain» ο επιχειρηματίας προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα πέσει σε ύφεση και ζήτησε να διοργανωθεί δεύτερο δημοψήφισμα τώρα που οι ψηφοφόροι βλέπουν τι επιπτώσεις θα είχε στην οικονομία της χώρας το Brexit. 

Κλείσιμο
«Αυτή η χώρα θα πέσει σε ύφεση. Δύο από τις χειρότερες ημέρες που υπήρξαν ποτέ... Το ότι επλήγησαν οι τράπεζες σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δανείζουν χρήματα, θα περάσουμε σε φάση ύφεσης», είπε.


 
«Οδεύουμε προς την καταστροφή. Δεν πιστεύω ότι το κοινό συνειδητοποιούσε τι κυκεώνα θα προκαλούσε η ψήφος του», συνέχισε ο Μπράνσον.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος αποκάλυψε ότι μετά το δημοψήφισμα ο όμιλός του ακύρωσε μια «πολύ μεγάλη» συμφωνία που περιλάμβανε και τη δημιουργία 3.000 θέσεων εργασίας. «Δεν είμαστε σε χειρότερη θέση από τους άλλους, αλλά νομίζω ότι χάσαμε το ένα τρίτο της αξίας μας», υποστήριξε.

Ο Μπράνσον ζήτησε να προκηρυχθεί νέο δημοψήφισμα με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν δοθεί στους ψηφοφόρους τα πραγματικά δεδομένα, αλλά εκείνα που υποστήριζαν το Brexit. «Οι υποστηρικτές του Brexit έλεγαν στον λαό ότι κάποιοι υπερβάλλουν πως θα υπάρξει οικονομική κατάρρευση, αλλά νομίζω ότι αποδείχθηκε πως δεν υπερέβαλαν», είπε.

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Guardian, ο Μπράνσον είπε ότι συναντήθηκε με Κινέζους επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στην Αγγλία, αλλά που τώρα όχι μόνο θα σταματήσουν κάθε μελλοντική επένδυση, αλλά σχεδιάζουν επίσης να αποσύρουν και τις υπάρχουσες. 

«Οι επιχειρηματίες δεν θέλουν να διαλύουν οι πολιτικοί, πέρα για πέρα, τη σκληρή δουλειά που έκαναν για χρόνια και στην ουσία αυτό συνέβη. Ως αποτέλεσμα, θα χαθούν χιλιάδες και χιλιάδες θέσεις εργασίας», υποστήριξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης