Γιούνκερ προς Βρετανούς: Ξεκαθαρίστε τη θέση σας το συντομότερο δυνατό

Γιούνκερ προς Βρετανούς: Ξεκαθαρίστε τη θέση σας το συντομότερο δυνατό

Αυστηρή στάση από τον πρόεδρο της Κομισιόν - «Δεν μπορούμε να παρατείνουμε την αβεβαιότητα» είπε - Επιτέθηκε στους Βρετανούς ευρωβουλευτές: «Είναι η τελευταία φορά που χειροκροτάτε εδώ»

Γιούνκερ προς Βρετανούς: Ξεκαθαρίστε τη θέση σας το συντομότερο δυνατό
Nα ξεκαθαρίσει την θέση της το συντομότερο δυνατό ζήτησε από τη Μεγάλη Βρετανία ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως. 

Υπογραμμίζοντας το σεβασμό των Βρυξελλών στην έκβαση της κάλπης και τη λύπη για την απόφαση του βρετανικού λαού για έξοδο από την ΕΕ (
Brexit
Κλείσιμο
) o Γιούνκερ τόνισε «Είμαι θλιμμένος μετά το αποτέλεσμα και δεν το κρύβω. Θα ήθελα το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μαζί μας» αλλά υπογράμμισε πως «δεν μπορούμε να παρατείνουμε την αβεβαιότητα» ενώ απέκλεισε να ξεκινήσουν «άτυπες» διαπραγματεύσεις πριν την ενεργοποίηση του άρθρου 50. 

Η βρετανική ψήφος απέκοψε μια πλευρά μας σημείωσε ο πρόεδρος της Κομσιόν και πρόσθεσε: Πρέπει να καθησυχάσουμε όλους όσους ανησυχούν για την πορεία της ΕΕ. Πρέπει να προοδεύσουμε προς του κοινούς στόχους με μια νέα φιλοδοξία».

Δεν χρειάζεται να αλλάξουν όλα, ξεκαθάρισε. Αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σχέδιο για την ειρήνη και μέχρι την τελευταία πνοή μου θα παλεύω για μια ενωμένη Ευρώπη, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιτέθηκε στους ευρωβουλευτές του ευρωσκεπτικιστικού βρετανικού κόμματος UKIP. «Πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατία της Βρετανίας και τον τρόπο που εξέφρασε την άποψή της», είπε και καταχειροκροτήθηκε από τους ευρωβουλευτές του UKIP απαντώντας τους: «Είναι η τελευταία φορά που χειροκροτάτε εδώ... και ως ένα βαθμό είμαι έκπληκτος που είστε εδώ. Παλεύετε για την έξοδο και ο βρετανικός λαός ψήφισε για την έξοδο. Γιατί είστε εδώ;».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης