Ινδία: Συνέλαβαν 17χρονη μαθήτρια που αντέγραφε στις εξετάσεις

Ινδία: Συνέλαβαν 17χρονη μαθήτρια που αντέγραφε στις εξετάσεις

Η αντιγραφή στις απολυτήριες εξετάσεις στην Ινδία είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, αφού το απολυτήριο είναι το «διαβατήριο» για μια καλή θέση στο δημόσιο

Ινδία: Συνέλαβαν 17χρονη μαθήτρια που αντέγραφε στις εξετάσεις
Η αστυνομία στο κρατίδιο Μπιχάρ, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ινδίας, συνέλαβε μια 17χρονη μαθήτρια που είχε έλθει πρώτη στις απολυτήριες εξετάσεις του κρατιδίου. Πώς όμως την ανακάλυψαν;

Την περασμένη εβδομάδα μια τηλεοπτική ρεπόρτερ θέλησε να συναντήσει την μαθήτρια για να μιλήσει για την επιτυχία της, όταν όμως η ρεπόρτερ της έκανε μια ερώτηση για το μάθημα των πολιτικών επιστημών, στο οποίο η 17χρονη είχε δώσει εξετάσεις και είχε αριστεύσει, η νεαρή κοπέλα, όχι μόνο δεν γνώριζε πώς να γράψει τις λέξεις, αλλά δήλωσε στην δημοσιογράφο ότι το μάθημα έχει να κάνει με την μαγειρική!

Η 17χρονη συνελήφθη μαζί με άλλα 18 άτομα από το ίδιο κρατίδιο, που επίσης αποκαλύφθηκε πως αντέγραφαν, μετά την σχετική έρευνα της αστυνομίας, η οποία έγινε με αφορμή την τηλεοπτική συνέντευξη της «αριστούχου» μαθήτριας. 
Κλείσιμο



Οι αρχές στο φτωχό κρατίδιο του Μπιχάρ ήρθαν πέρυσι σε δύσκολη θέση μετά τις τηλεοπτικές εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου και έδειχναν απελπισμένους γονείς και συγγενείς μαθητών και μαθητριών να σκαρφαλώνουν στους τοίχους των σχολείων την περίοδο των εξετάσεων για να δώσουν στα παιδιά βιβλία και «σκονάκια» με τα θέματα των εξετάσεων.

Καθώς στην Ινδία το απολυτήριο του Λυκείου είναι «διαβατήριο» για μια καλή δουλειά στο δημόσιο οι γονείς κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να πετύχουν. Το 2015 είχαν συλληφθεί δεκάδες αστυνομικοί, αξιωματούχοι και γονείς στο Μπιχάρ για το σκάνδαλο στην εκπαίδευση, αλλά το νέο σκάνδαλο έχει φέρει σε δύσκολη θέση τις αρχές του κρατιδίου.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά την σύλληψη της μαθήτριας, ανέφεραν ότι, σύμφωνα με έρευνες, εκπαιδευτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι έλαβαν αυτή την χρονιά μεγάλα ποσά από γονείς για να βάλουν στα παιδιά τους καλύτερους βαθμούς.

Τον Απρίλιο ακυρώθηκαν στο Μπιχάρ τα γραπτά 170.000 μαθητών, όταν αποκαλύφθηκε ότι εκπαιδευτικοί είχαν αφήσει να διαρρεύσουν τα θέματα των εξετάσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης