ΗΠΑ: Προεδρικό Air Force One VS «Trump Force One»

ΗΠΑ: Προεδρικό Air Force One VS «Trump Force One»

Αν ο Τραμπ γίνει πρόεδρος της Αμερικής θα πρέπει να αποχωριστεί το 100 εκατομμυρίων αεροσκάφος του...

ΗΠΑ: Προεδρικό Air Force One VS «Trump Force One»
Όπως συχνά αναφέρεται, όταν πρόκειται για το ιδιωτικό αεροσκάφος του Ντόναλντ Τραμπ ο χαρακτηρισμός «εντυπωσιακό» μπορεί και να θεωρηθεί συγκρατημένος!

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αγόρασε το Boeing 757-200 από τον συνιδρυτή της Microsoft Πολ Άλεν και δεν λυπήθηκε τα χρήματα προκειμένου να το αναβαθμίσει και κυρίως να τους προσθέσει λεπτομέρειες εξεζητημένης πολυτέλειας, όπως οι πόρπες από χρυσό στις ζώνες των καθισμάτων. Κατασκευασμένο το 1991, το «Trump Force One», όπως το αποκαλούν περιπαικτικά, εκτιμάται ότι κόστισε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.

Το ειδικά διαμορφωμένο 757-200 διαθέτει όλες τις ανέσεις, προσφέροντας στους επιβάτες την αίσθηση ότι βρίσκονται στα σαλόνια και τις σουίτες κάποιου πολυτελούς ξενοδοχείου. Ωστόσο, αν ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρει να φτάσει στον Λευκό Οίκο, θα πρέπει να το αποχωριστεί. Δύο ειδικά τροποποιημένα Boeing 747-200Bs αποτελούν τον στόλο των αεροσκαφών που μεταφέρουν τον εκάστοτε Αμερικανό πρόεδρο.

Τα δυο αεροσκάφη κατασκευάστηκαν το 1986 και ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Όταν ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται σε όποιο από τα δύο αεροσκάφη, αυτό λαμβάνει το χαρακτηριστικό κλήσης «Air Force One», με το οποίο έχει επικρατήσει να τα αποκαλούν.

Ακόμα και αν δεν διαθέτει χρυσές λεπτομέρειες, το Air Force One υπερέχει σε όλα τα σημεία. Έχει χωρητικότητα 70 ατόμων (έναντι 43 του Τραμπ), είναι πιο γρήγορο, έχει μεγαλύτερη αυτονομία (6.800 ναυτικά μίλια σε σύγκριση με τα 4.100 για ένα 757) και μπορεί να ανεφοδιαστεί στον αέρα.
Κλείσιμο

Τα δύο προεδρικά αεροπλάνα έχουν κοστίσει 325 εκατομμύρια το καθένα και το κόστος λειτουργίας τους ανέρχεται στα 179.750 δολάρια ανά ώρα, όταν το ωριαίο κόστος λειτουργίας ενός τυπικού Boeing 757-200 υπολογίζεται στα 8.383 δολάρια. Η τεράστια διαφορά προκύπτει και από το γεγονός ότι τα δύο VC-25A (όπως είναι η κωδική ονομασία του ειδικά διαμορφωμένου μοντέλου) διαθέτουν προηγμένο εξοπλισμό και συστήματα θεωρητικά επαρκή, για να παραμείνει ασφαλής ο Αμερικανός πρόεδρος σε κάθε περίσταση.

Μια μικρή αλλά πλήρης νοσοκομειακή μονάδα, ηλεκτρονικά αντίμετρα και βαριά θωράκιση για την παροχή προστασίας στην περίπτωση αντιμετώπισης ηλεκτρομαγνητικού παλμού κατά τη διάρκεια μιας πυρηνικής επίθεσης, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που κάνουν μοναδικό το Air Force One.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης