Την παραίτησή της υπέβαλε στον Κόρμπιν και η εκπρόσωπος της καμπάνιας του Remain

Την παραίτησή της υπέβαλε στον Κόρμπιν και η εκπρόσωπος της καμπάνιας του Remain

«Έφτασε η στιγμή που πρέπει να παραδώσετε τα ηνία», λέει στον επικεφαλής των Εργατικών η σκιώδης υπουργός Επιχειρηματικότητας Άντζελα Ιγκλ 

Την παραίτησή της υπέβαλε στον Κόρμπιν και η εκπρόσωπος της καμπάνιας του Remain
Φυλλορροεί το Κόμμα των Εργατικών μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της περασμένης Πέμπτης που έκανε πολλούς Βρετανούς να πανηγυρίσουν, αλλά και αρκετούς να βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση σοκ.

Τη στιγμή που ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, δέχεται πιέσεις να ακολουθήσει το παράδειγμα του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, και να παραιτηθεί, το ένα μετά το άλλο μέλος του κόμματός του αποχωρεί φτάνοντας τις 37 παραιτήσεις. 

Στη λίστα των παραιτηθέντων μετά το
Brexit
Κλείσιμο
, προστίθεται και η ηγετική μορφή της καμπάνιας υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Άντζελα Ιγκλ, η οποία σε επιστολή που απευθύνει στον Κόρμπιν τον καλεί να αποσυρθεί.

«
Ήμουν συντετριμμένη από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ΕΕ. Πολλοί από τους υποστηρικτές μας πείσθηκαν από επιχειρήματα της Δεξιάς και αυτό πιστεύω ότι συνέβη γιατί υπό την ηγεσία σας το ζήτημα να παραμείνουμε στην ΕΕ συζητήθηκε με μισή καρδιά και αβεβαιότητα, παρά με σαφήνεια», αναφέρει στην επιστολή της η Ιγκλ που διατελούσε σκιώδης υπουργός Επιχειρηματικότητας.

Στη συνέχεια η επικεφαλής της καμπάνιας του Remain προσθέτει: «Σε αυτούς τους καιρούς αναταραχής χρειαζόμαστε έναν Ηγέτη που μπορεί να ενώσει παρά να διχάσει το Εργατικό Κόμμα. Χρειαζόμαστε έναν Ηγέτη που μπορεί να κάνει τους Συντηρητικούς να λογοδοτήσουν, που μπορεί να παρέχει γνήσιες εναλλακτικές και που μπορεί να πείσει τη χώρα ότι κατανοούμε τις ανησυχίες και τους στόχους (των πολιτών). Χρειαζόμαστε έναν Ηγέτη που μπορεί να επουλώσει τους σοβαρούς διχασμούς της χώρας μας, να στηρίξει τις κοινότητές μας και  τέλος να κρατήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ενωμένο».

Καταλήγοντας, η Ιγκλ επισημαίνει πως με θλίψη και έπειτα από εννέα μήνες σκληρής εργασίας παραιτείται, τονίζοντας στον Κόρμπιν ότι έχασε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του.

«Πιστεύω, λοιπόν, πως έφτασε η στιγμή που πρέπει να παραδώσετε τα ηνία», ολοκληρώνει η Ιγκλ.

Την ίδια ώρα, την παραίτησή του υπέβαλε, ένα ακόμα σημαντικό στέλεχος του κόμματος, ο σκιώδης υπουργός Στέγασης των Εργατικών, Τζον Χίλεϊ, καθώς και η Μαρία Ιγκλ, σκιώδης υπουργός Πολιτισμού, ενώ με διαφορά λίγης ώρας παραιτήθηκε και η σκιώδης υπουργός Ουαλίας, Σούζαν Ελαν Τζόουνς.

Όλα αυτά, ενώ στο Twitter δεκάδες είναι τα καυστικά σχόλια για τον Κόρμπιν και τις συνεχείς παραιτήσεις των βουλευτών του, όπως: «Αν χτυπήσει το τηλέφωνο, μην απαντήσετε εκτός αν θέλετε να συμμετάσχετε στο νέο σκιώδες υπουργικό συμβούλιο», «Ποιος είπε ότι το Brexit δε δημιουργεί θέσεις εργασίας; Πολλοί πηγαίνουν στο Εργατικό Κόμμα», «Πληρώνει πάνω από τον κατώτατο μισθό;», «Δεν ξέρω ποιος είσαι, αλλά δεν έρχομαι στο συμβούλιό σου», «Α, δε μπορώ θα είμαι απασχολημένος εκείνη την ημέρα», «Κόρμπιν: Είναι κανείς εκεί; Έδρα Εργατικών: Καλέσατε την έδρα του Εργατικού Κόμματος. Δεν υπάρχει κανείς εδώ. Κανείς».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης