Μέρκελ: Να σταματήσουμε την έξοδο άλλων χωρών από την Ε.Ε

Μέρκελ: Να σταματήσουμε την έξοδο άλλων χωρών από την Ε.Ε

Και οι «27» πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα πορευτούμε μετά το Brexit, υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος


Μέρκελ: Να σταματήσουμε την έξοδο άλλων χωρών από την Ε.Ε
«Πρέπει να σταματήσουμε την έξοδο άλλων χωρών από την Ε.Ε», δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ, εξαίροντας την αναγκαιότητα άμεσης δράσης από την πλευρά της γηραιάς ηπείρου. 

Μιλώντας σε συνεδρίαση του Xριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι, οι χρηματαγορές είναι ιδιαίτερα ανήσυχες ότι η Ε.Ε δεν θα μπορεί πλέον να κυβερνηθεί. 

Πρόσθεσε επίσης πως και οι 27 χώρες που έχουν απομείνει στην Ε.Ε, πρέπει να συναποφασίσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτούν μπροστά μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από το μπλοκ.  

Κλείσιμο
Μια ημέρα νωρίτερα, ο επικεφαλής του CDU Φόλκερ Κάουντερ και στενός συνεργάτης της Μέρκελ σε μια πιο επιθετική στάση ξεκαθάρισε ότι η Βρετανία δεν πρέπει να τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης στη διαπραγμάτευση της εξόδου της από τους κόλπους της ΕΕ. 

«Δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση, δεν θα υπάρξουν δώρα», δήλωσε ο Φόλκερ Κάουντερ, επισημαίνοντας παρόλ' αυτά ότι η Βρετανία είναι σημαντικός οικονομικός και εμπορικός εταίρος της Γερμανίας και ότι είναι ζωτικής σημασίας η ΕΕ να διεξαγάγει συνομιλίες εξόδου με τη Βρετανία διασφαλίζοντας τη συνέχιση των καλών σχέσεων.

Συμφωνώντας με την Μέρκελ, τάχθηκε υπέρ μίας περισσότερο χαλαρής στάσης ως προς το χρονοδιάγραμμα της επίκλησης του άρθρου 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης από τη Βρετανία, ωστόσο δήλωσε ότι θα ήταν καλό το Λονδίνο να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 σύντομα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης