WhatHaveWeDone και Bregret: Τι γράφουν οι Βρετανοί... κοψοχέρηδες μετά το Brexit

WhatHaveWeDone και Bregret: Τι γράφουν οι Βρετανοί... κοψοχέρηδες μετά το Brexit

Τώρα αντιλαμβάνονται τι πραγματικά σημαίνει για τους ίδιους και την πατρίδα τους η έξοδος από την ΕΕ

WhatHaveWeDone και Bregret: Τι γράφουν οι Βρετανοί... κοψοχέρηδες μετά το Brexit
Στα social media στρέφονται τις τελευταίες ώρες οι Βρετανοί... κοψοχέρηδες, οι οποίοι αφού ψήφισαν να βγει η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα δηλώνουν μετανιωμένοι και δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έκαναν.

Με το hashtag #WhatHaveWeDone οι Βρετανοί που μόλις συνειδητοποίησαν τι συνέβη στην χώρα τους και όσοι στήριξαν το Brexit, «ομολογούν» τώρα στο Twitter ότι έκαναν λάθος καθώς μετά το αρχικό σοκ της ανακοίνωσης του αποτελέσματος, άρχισαν να μαθαίνουν και να αντιλαμβάνονται τι πραγματικά σημαίνει για τους ίδιους και την πατρίδα τους η έξοδος από την ΕΕ.

Οι περισσότεροι μοιράζονται σχόλια και απόψεις στο Twitter σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν για τις συνέπειες του Βrexit. Την ίδια ώρα, πολλοί νέοι κατηγορούν τις μεγαλύτερες γενιές για το «κακό που τους βρήκε», οι μετανάστες που ζουν στη Βρετανία χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο hashtag και ρωτούν αν μπορούν να συνεχίσουν να μένουν και να εργάζονται στην χώρα και ακόμη περισσότεροι Βρετανοί δηλώνουν ότι περιμένουν για τα χειρότερα.

Κλείσιμο
Απογοήτευση, φόβος, οργή για το αποτέλεσμα κυρίως από τους νέους και τις νέες οι οποίοι δεν μπορούν να φανταστούν το μέλλον τους εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι νέες γενιές είναι αναγκασμένες να ζήσουν με αυτή την καταστροφή», γράφει ένας χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος σημειώνει: «Λυπάμαι για κάθε μετανάστη τον οποίο κάναμε να νιώσει ανεπιθύμητος. Λυπάμαι για όσους δεν ψήφισαν για το Brexit».
 
«Χθες ήμουν Βρετανός, σήμερα Λονδρέζος», είναι ένα ακόμη «τιτίβισμα».

Δύο άλλα hashtag που «σαρώνουν» στο Twitter είναι το #NotMyVote -δηλαδή δεν είναι η δική μου ψήφος- και το #Bregret, από τις λέξεις Brexit και... regret, που σημαίνει μετανιώνω.

Ενδεικτικό είναι και το tweet μιας νεαρής Βρετανίδας η οποία παραδέχεται ότι ψήφισε για την έξοδο της χώρας της από την ΕΕ πίστεψε τα ψέματα που της είπαν και ομολογεί ότι τώρα μετανιώνει για την απόφασή της.

Μερικά από τα «τιτιβίσματα»















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης