Διαδήλωση για το Brexit έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο: «Κλέψατε το μέλλον μας»

Διαδήλωση για το Brexit έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο: «Κλέψατε το μέλλον μας»

Δεκάδες νέοι και νέες ζητούν την ακύρωση του δημοψηφίσματος

Διαδήλωση για το Brexit έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο: «Κλέψατε το μέλλον μας»
Διαδήλωση κατά του Brexit 
έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, κοντά στο Μπιγκ Μπεν, πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου νέοι και νέες από το Λονδίνο, οι οποίοι δεν συμφωνούν με το Brexit.

Περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας και ζήτησαν την ακύρωση του δημοψηφίσματος

Κλείσιμο
«Κλέψατε το μέλλον μας», «Μην μας αφήνετε έτσι», «Δεν είμαστε Βρετανοί, είμαστε Ευρωπαίοι», «Προστατεύστε τις προοπτικές της γενιάς μας», ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό και στα πλακάτ που κρατούσαν οι νέοι διαδηλωτές οι οποίοι εξαγριωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για το δημοψήφισμα που, όπως φαίνεται, θα βγάλει την χώρα τους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι νέοι Βρετανοί φαίνεται πως επέλεξαν το Bremain



Η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με τα  αποτελέσματα της δημοσκόπησης του YouGov poll για το πώς ψήφισαν οι Βρετανοί ανά ηλικία, η νεότερη γενιά επέλεξε το Bremain, ενώ οι μεγαλύτεροι το Brexit. Πράγματι, οι ηλικίες 18-24 ψήφισαν την παραμονή στην ΕΕ σε ποσοστό 75% και οι ηλικίες 25-49 επέλεξαν επίσης Bremain κατά 56%.

Φωτογραφία από τη διαδήλωση κατά του Brexit




«Φουντώνει» το βρετανικό κίνημα «Μένουμε Ευρώπη»
Όλα αυτά ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές έχει συγκεντρώσει μία ηλεκτρονική αίτηση, η οποία απευθύνεται στο βρετανικό κοινοβούλιο και ζητά να διοργανωθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα, μετά από εκείνο της Παρασκευής που «έβγαλε» τη χώρα από τη ΕΕ και την άφησε βαθιά διχασμένη. 

Οι αντιδράσεις του στρατοπέδου του Bremain δεν πρόκειται, όμως, να περιοριστούν μόνο στο διαδίκτυο αφού στις 28 Ιουνίου, οι υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ θα εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου. 

Στη σελίδα του σχετικού event που έχει δημιουργηθεί στο Facebook, και στην οποία έχουν ήδη δηλώσει ότι θα παρευρεθούν 26.000 άτομα (με άλλα 50.000 να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον) αναφέρεται ότι η εκδήλωση με τίτλο «London Stays», έχει ως σκοπό «να φέρει κοντά τους πολίτες, ώστε να συζητήσουν, να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον και - το σημαντικότερο - να αποφασίσουν ποιο είναι το επόμενο βήμα τους, ώστε να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα».

«Το #LondonStays αφορά την ανάγκη να παραμείνει το Λονδίνο κοντά στους πολίτες της ΕΕ», αναφέρει η σελίδα, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για ένα «κάλεσμα στα όπλα» για να γίνει η βρετανική πρωτεύουσα «ανεξάρτητη πόλη-κράτος» και κρατώντας με αυτόν τον τρόπο αποστάσεις από το #Londependence. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης