Δείτε το σκίτσο του Latuff για το Brexit

Δείτε το σκίτσο του Latuff για το Brexit

Ο 48χρονος καλλιτέχνης «μοιράστηκε» την εικόνα που έχει ο ίδιος για το Brexit, που δεν είναι άλλη από ένα μεγάλο τείχος με συρματοπλέγματα, το οποίο χωρίζει πλέον τους Βρετανούς από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

Δείτε το σκίτσο του Latuff για το Brexit
Αρκετοί σκιτσογράφοι ανά την υφήλιο έχουν νιώσει από εχθές την ανάγκη να πιάσουν την πένα τους και να «καταγράψουν» με μια εικόνα το σχόλιό τους για την ιστορική απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα σκίτσα τους αποτυπώνουν ένα κλίμα ανασφάλειας και μεγάλων αλλαγών, με άλλους να εστιάζουν στο τι θα σημάνει το Brexit
για τη Βρετανία και άλλους να προσπαθούν να φανταστούν ένα διαφορετικό μέλλον για την Ευρώπη.
Κλείσιμο

Οι συγκλονιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στη Γηραιά Ήπειρο δεν θα μπορούσαν να αφήσουν φυσικά αδιάφορο τον βραζιλιάνο σκιτσογράφο Carlos Latuff, γνωστό για τα αιχμηρά πολιτικά του σκίτσα. Έτσι, ο 48χρονος καλλιτέχνης «μοιράστηκε» σήμερα στο λογαριασμό του στο Twitter την εικόνα που έχει ο ίδιος για το Brexit, που δεν είναι άλλη από ένα μεγάλο τείχος με συρματοπλέγματα, το οποίο χωρίζει πλέον τους Βρετανούς από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Όσο για το συμβολισμό του συγκεκριμένου τείχους, αυτός είναι ανοιχτός σε διαφορετικές ερμηνείες. Εξάλλου ένα τείχος μπορεί να βρεθεί σε πολλά μέρη: σε μία φυλακή, στα σύνορα μιας χώρας που θέλει να κρατήσει έξω τους μετανάστες ή ακόμα και σε μία διχασμένη πόλη όπως ήταν κάποτε το Βερολίνο... Το μόνο σίγουρο είναι πως τα τείχη έχουν πολύ σπάνια οδηγήσει σε κάτι θετικό στην ανθρώπινη ιστορία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης