Παραιτήθηκε ο Τζόναθαν Χιλλ, επίτροπος της Βρετανίας στην Κομισιόν

Παραιτήθηκε ο Τζόναθαν Χιλλ, επίτροπος της Βρετανίας στην Κομισιόν

Ο Λόρδος Χιλλ, ανακοίνωσε την παραίτησή λέγοντας πως είναι πολύ απογοητευμένος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, καθώς πίστευε και πιστεύει στο ευρωπαϊκό μέλλον της Μεγάλης Βρετανίας, αλά είναι αναγκασμένος να δεχθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Παραιτήθηκε ο Τζόναθαν Χιλλ, επίτροπος της Βρετανίας στην Κομισιόν
Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, ο Βρετανός Επίτροπος Τζόναθαν Χιλλ, μετά την απόφαση των συμπολιτών να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. Ο Λόρδος Χιλλ, Επίτροπος για θέματα Οικονομικής Σταθερότητας, Υπηρεσιών και Κεφαλαιακής Αγοράς, ανακοίνωσε και επίσημα την παραίτησή του από την Κομισιόν, λέγοντας πως είναι πολύ απογοητευμένος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, καθώς πίστευε και πιστεύει στο ευρωπαϊκό μέλλον της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά είναι αναγκασμένος να δεχθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Καθώς οδεύουμε προς μια νέα κατάσταση, δεν πιστεύω ότι είναι σωστό να συνεχίσω ως Επίτροπος από την Βρετανία σαν μην έχει συμβεί τίποτα. Όπως είχα ανακοινώσει και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν από μερικές εβδομάδες, θα παραιτηθώ. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση συνεπώς θα συνεργαστώ μαζί του για τις επόμενες εβδομάδες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χιλλ.

Στην επιστολή  του ο παραιτηθείς Επίτροπος Χιλλ αναφέρει επίσης: «Είμαι πολύ ευγνώμων προς τον Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ  που μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και να βοηθήσω σ την απασχόληση και ανάπτυξη στην Ευρώπη. Ήμουν επίσης στην ευχάριστη θέση να συνεργαστώ με άλλους Επιτρόπους στην προσπάθεια να προωθήσουμε το πρόγραμμά μας για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».
Κλείσιμο
Ο ευρωσκεπτικιστής που διαφωνεί με το Brexit
Στην επιστολή του ο κ. Χιλλ αναφέρει ακόμα πως ήρθε στις Βρυξέλλες πλήρως αντίθετος σε οποιαδήποτε πιθανότητα συμμετοχής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωζώνη και ως σκεπτικιστής απέναντι στην Ε.Ε., αλλά αποχωρεί βέβαιος ότι η συμμετοχή της χώρας του στην Ε.Ε. ήταν θετική για την οικονομία της και για τον ρόλο της Μεγάλης Βρετανίας στον κόσμο. «Αλλά αυτό που έγινε δεν μπορεί να αναιρεθεί και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε για τη δημιουργία μιας νέας σχέσης με την Ευρώπη, η οποία θα λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα».


Γιούνκερ: Στον Ντομπρόβσκις τα καθήκοντα του Χιλλ
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως έλαβε με μεγάλη θλίψη την επιστολή παραίτησης του Επιτρόπου Χιλλ ευχαριστώντας τον για την έως τώρα συνεργασία τους. Ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως έπειτα από επικοινωνία του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, θα αναθέσει τα καθήκοντα του Τζόναθαν Χιλλ στον Επίτροπο Βάλντις Ντομπρόβσκις. Η παραίτηση του Βρετανού Επιτρόπου θα τεθεί σε  ισχύ τα μεσάνυχτα της 15ης Ιουλίου, ενώ σύμφωνα με τη Συνθήκη πρέπει να υπάρχει ένας Επίτροπος ανά κράτος – μέλος και για αυτόν τον λόγο ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα ξεκινήσει συζητήσεις με τον Βρετανό πρωθυπουργό για τον επόμενο Επίτροπο και τις αρμοδιότητές του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης