Βέλγιο: Ρομπότ «έπιασαν δουλειά» σε νοσοκομεία της χώρας

Βέλγιο: Ρομπότ «έπιασαν δουλειά» σε νοσοκομεία της χώρας

Το 2014 ένα ανθρωποειδές ρομπότ, ο Pepper, έκανε την εμφάνισή του στην Ιαπωνία - Πρόσφατα δύο νοσοκομεία στο Βέλγιο προσέλαβαν ανθρωποειδή ρομπότ ακόμα πιο εξελιγμένα από τον Ιάπωνα «συγγενή» τους

Βέλγιο: Ρομπότ «έπιασαν δουλειά» σε νοσοκομεία της χώρας
Πριν δύο χρόνια έκανε την εμφάνισή του στην Ιαπωνία ο Pepper, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ για οικιακή κυρίως χρήση που κόστιζε 1.800 ευρώ. Πρόσφατα σε νοσοκομεία του Βελγίου «προσελήφθησαν» ρομπότ πιο εξελιγμένα από τον Pepper που έχουν ύψος 140 εκατοστά και κοστίζουν 30.000 ευρώ.

Σε νοσοκομεία της Λιέγης και της Οστάνδης, για πρώτη φορά στον κόσμο, τα ανθρωποειδή ρομπότ εκτελούν καθήκοντα και βοηθούν το νοσηλευτικό προσωπικό στις καθημερινές εργασίες του.

Κλείσιμο


Τα ανθρωποειδή, που αναγνωρίζουν τα ανθρώπινα συναισθήματα χάρη σε ένα διαδραστικό τάμπλετ που είναι ενσωματωμένο στο μπροστινό μέρος τους, έχουν την δυνατότητα να ακούνε, να συζητούν και να δίνουν πληροφορίες στους ασθενείς των νοσοκομείων ή ακόμα να τους κρατούν συντροφιά και να τους συνοδεύουν στους διάφορους χώρους του νοσοκομείου.

Τα νέα εξελιγμένα ανθρωποειδή ρομπότ κατασκευάστηκαν από την βελγική εταιρεία Zora Robotics. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας περισσότερα από 300 ρομπότ υπολογίζεται να αρχίσουν να εργάζονται σε νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο ενώ μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια αναμένεται τα ανθρωποειδή ρομπότ να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης