Γαλλία: Έκλεισε μια μιάμιση ώρα το λιμάνι του Καλαί

Γαλλία: Έκλεισε μια μιάμιση ώρα το λιμάνι του Καλαί

Μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα στο Καλαί, επιχειρώντας να προσεγγίσουν τα πλοία προς το Ντόβερ- Ακινητοποιήθηκαν τα πλοία

Γαλλία: Έκλεισε μια μιάμιση ώρα το λιμάνι του Καλαί
Για περίπου μιάμιση ώρα έκλεισε το λιμάνι του Καλαί στη βόρεια Γαλλία καθώς μετανάστες
εντοπίστηκαν να κολυμπούν προς τις αποβάθρες. Στόχος τους ήταν να προσεγγίσουν τις αποβάθρες αναχωρήσεων των πλοίων που κάνουν δρομολογια προς το Ντόβερ της Αγγλίας, όπως ανέφερε ένας από τους διασώστες που μετείχαν στις έρευνες.
Το περιστατικό έγινε περίπου στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας και το λιμάνι έκλεισε προκειμένου να διεξαχθούν έρευνες: τα πορθμεία που αναχωρούσαν για την Αγγλία ακινητοποιήθηκαν και εκείνα που έρχονταν από το Ντόβερ περίμεναν ανοικτά του Καλαί, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι τοπικές αρχές.
Κλείσιμο

Στις έρευνες πήραν μέρος ένα σκάφος περιπολίας του λιμανιού, διασώστες στη θάλασσα, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού σκάφος των τελωνείων, αλλά και αλιευτικά, δήλωσε η πηγή αυτή.

Τελικά ένας μετανάστης κατάφερε να φθάσει στην αποβάθρα και ένας άλλος περισυνελέγη από ένα σκάφος διάσωσης, ανέφεραν οι αρχές, σύμφωνα με τις οποίες αυτά τα δύο πρόσωπα παραδόθηκαν στους διασώστες και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Σχεδόν 4.000 μετανάστες, κυρίως Αφγανοί και Σουδανοί, ζουν στον καταυλισμό του Καλαί, τον επονομαζόμενο "Ζούγκλα", σύμφωνα με καταμέτρηση του γαλλικού κράτους που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Απριλίου. Ορισμένες οργανώσεις ανεβάζουν τον αριθμό αυτό στα 5.000 πρόσωπα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης