Οι τζιχαντιστές φτιάχνουν χαρακώματα και φυλάκια στα σύνορα με την Τουρκία

Οι τζιχαντιστές φτιάχνουν χαρακώματα και φυλάκια στα σύνορα με την Τουρκία

Τοπικοί παράγοντες καταγγέλλουν ότι οι στρατιώτες έχουν λάβει εντολή από την Άγκυρα να μην επεμβαίνουν

Οι τζιχαντιστές φτιάχνουν χαρακώματα και φυλάκια στα σύνορα με την Τουρκία
Στην αποκάλυψη ότι οι τζιχαντιστές κατασκευάζουν χαρακώματα και φυλάκια μία ανάσα από τα σύνορα με την Τουρκία, στις περιοχές που ελέγχουν εντός των εδαφών της Συρίας, προέβησαν ρωσικά ΜΜΕ, παρουσιάζοντας ομολογίες ντόπιων, αλλά και εικόνα, στην οποία διακρίνεται στα κτίρια η σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τις αναφορές των κατοίκων της περιοχής, τις οποίες μεταδίδουν οι απεσταλμένοι των ρωσικών δικτύων, ο τουρκικός στρατός έχει λάβει την εντολή να μην παρεμβαίνει στη διαδικασία. Το γεγονός δεν σχολιάζεται περαιτέρω, ούτε ερμηνεύεται με κάποιο τρόπο. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κηρύξει τον πόλεμο στους τζιχαντιστές, γεγονός που έρχεται σε αντίφαση με τις κινήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή.

Κλείσιμο
«Όταν η κάμερα κάνει ζουμ στο κτίριο, διακρίνεται καθαρά η σημαία του Ισλαμικού Κράτους», αναφέρει η ανταποκρίτρια του RT, η οποία μίλησε με κατοίκους στην πόλη Karkamis, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι οι τζιχαντιστές μετακινούνται χωρίς κανένα πρόβλημα κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία
, ενώ έχουν κατασκευάσει χαρακώματα και φυλάκια «κάτω από τη μύτη της Τουρκίας», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Η ομολογία ενός ιδιοκτήτη μαγαζιού προκαλεί σκέψεις: «Όταν εκτοξεύονται ρουκέτες από τους τζιχαντιστές προς την πλευρά μας, τοπικοί άρχοντες πηγαίνουν στους Τούρκους στρατιώτες και ρωτούν γιατί δεν αντιδρούν. Η απάντηση που παίρνουν είναι ότι έχουν εντολές να φροντίσουν μόνο για την ασφάλεια των στρατευμάτων» και συμπληρώνει: «Τούρκος στρατιώτης μου είπε ότι αν πάρουν εντολή από την ηγεσία, σε 24 ώρες θα έχουν καθαρίσει την περιοχή από τους τζιχαντιστές».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης