Νέα Ζηλανδία: Η εγκληματικότητα αυξήθηκε λόγω... αβοκάντο!

Νέα Ζηλανδία: Η εγκληματικότητα αυξήθηκε λόγω... αβοκάντο!

Πώς ένα φρούτο, όπως το θρεπτικό και πλούσιο σε βιταμίνες αβοκάντο, ευθύνεται για την αύξηση της εγκληματικότητας στην Νέα Ζηλανδία;

Νέα Ζηλανδία: Η εγκληματικότητα αυξήθηκε λόγω... αβοκάντο!
Τα πλούσια σε βιταμίνες αβοκάντο είναι περιζήτητα στην Νέα Ζηλανδία, αλλά, ενώ κάθε χρόνο η ζήτηση αυξάνεται, τόσο για εσωτερική κατανάλωση, όσο και για εξαγωγές, η παραγωγή μειώνεται με αποτέλεσμα τα νόστιμα φρούτα να πωλούνται στην μαύρη αγορά.

Σύμφωνα με τον οργανισμό «New Zealand Avocado» εξαιτίας της ανισορροπίας ζήτησης και παραγωγής αβοκάντο στην χώρα έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα και είναι ενδεικτικό, ότι από τον περασμένο Ιανουάριο έχουν καταγραφεί 40 μεγάλης κλίμακας κλοπές από οπωρώνες αβοκάντο στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας ενώ, όπως έγινε γνωστό, μόνο σε μία από αυτές τις κλοπές αφαιρέθηκαν 350 αβοκάντο.

Όμως, σύμφωνα με τον παραπάνω οργανισμό, υπάρχουν και κλοπές που δεν έχουν αναφερθεί καθώς οι ιδιοκτήτες των οπωρώνων αβοκάντο δεν τις καταγγέλλουν στην αστυνομία, ενώ όλο και περισσότερο παραγωγοί προσπαθούν να προφυλαχθούν από τους κλέφτες τοποθετώντας συστήματα συναγερμού και αυτόματο φωτισμό στις καλλιέργειές τους.

Κλείσιμο
Συνήθως, οι κλέφτες αβοκάντο επισκέπτονται τους οπωρώνες τα μεσάνυχτα και είτε τοποθετούν σεντόνια και κουβέρτες στο έδαφος και ρίχνουν κάτω τους καρπούς, είτε τους μαζεύουν από τα δέντρα και στην συνέχεια πωλούν τα φρούτα σε τιμές μαύρης αγοράς στα οπωροπωλεία ή σε καταστήματα με σούσι και σάντουιτς στο Όκλαντ. Με την αύξηση της ζήτησης στην εσωτερική αγορά και την ταυτόχρονη μείωση της παραγωγής το περασμένο έτος ένα αβοκάντο πωλείται στην Νέα Ζηλανδία από 2,5 μέχρι 3,7 ευρώ.

Ο Aaron Fraser, αστυνομικός από την πόλη Waihi, στο Βόρειο Νησί, δήλωσε ότι πάντα υπήρχε το φαινόμενο της κλοπής των αβοκάντο, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την «πλημμύρα» κλοπών που έχει καταγραφεί πρόσφατα. «Η κλοπή των αβοκάντο ενέχει ρίσκο», τόνισε ο Fraser και υποστήριξε ότι οι κλέφτες μαζεύουν τα φρούτα άγουρα και ενώ ακόμα είναι νωποί οι ψεκασμοί γεγονός που θα μπορούσε να τους δημιουργήσει δερματολογικά προβλήματα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης