Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην πολυγαμία μεταξύ προσφύγων το Βερολίνο

Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην πολυγαμία μεταξύ προσφύγων το Βερολίνο

Στο στόχαστρο του γερμανικού υπουργείου Δικαιοσύνης μπαίνουν επίσης οι γάμοι με ανηλίκες νύφες, που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι σε χώρες όπως το Αφγανιστάν

Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην πολυγαμία μεταξύ προσφύγων το Βερολίνο
«Κανείς από τους ανθρώπους που έρχονται στη χώρα μας, δεν έχει το δικαίωμα να θέτει τις πολιτισμικές ρίζες ή την πίστη του πάνω από τον νόμο», διαμήνυσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, ανακοινώνοντας ότι θέλει να να σκληρύνει τη νομοθεσία που απαγορεύει την πολυγαμία και τους γάμους με ανήλικες νύφες.

«Το Βερολίνο δεν θα αναγνωρίζει πλέον γάμους με ανήλικες νύφες ή πολυγαμικές ενώσεις»,
δήλωσε ο Χάικο Μάας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild. Όπως ανέφερε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες μεταξύ των
προσφύγων
Κλείσιμο
που έχουν γίνει δεκτοί στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το τρέχον καθεστώς, η πολυγαμία απαγορεύεται στη Γερμανία, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις το κράτος μπορεί να αναγνωρίσει, υπό όρους, τους πολυγαμικούς γάμους που έχουν γίνει στο εξωτερικό.

Με βάση την τρέχουσα νομοθεσία, για παράδειγμα, μετά τον θάνατο ενός δίγαμου άνδρα, η σύνταξή του ή η κληρονομία του μπορεί να μοιραστούν και στις δύο συζύγους του.

Ωστόσο, ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός δηλώνει τώρα αποφασισμένος να βάλει τέλος στις ασάφειες της νομοθεσίας, υπογραμμίζοντας ότι «ο νόμος είναι ίδιος για όλους». Στο στόχαστρο των μεταρρυθμίσεων θα μπουν επίσης και οι γάμοι με ανήλικες νύφες, που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι σε χώρες όπως το Αφγανιστάν. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης