Εμεινε πέντε μήνες στη φυλακή γιατί δεν του είπαν ότι η εγγύηση ήταν μόνο δύο δολάρια!

Εμεινε πέντε μήνες στη φυλακή γιατί δεν του είπαν ότι η εγγύηση ήταν μόνο δύο δολάρια!

Δυστυχώς, ούτε ένας άνθρωπος δεν τον ενημέρωσε για το μικρό χρηματικό ποσό που θα μπορούσε να πληρώσει

Εμεινε πέντε μήνες στη φυλακή γιατί δεν του είπαν ότι η εγγύηση ήταν μόνο δύο δολάρια!
H φυλακή του Ράικερς Αϊλαντ στη Νέα Υόρκη θεωρείται μια από τις χειρότερες φυλακές στην Αμερική και κάθε κακοποιός τρέμει στη σκέψη και μόνο ότι μπορεί να καταλήξει σε κάποιο από τα κελιά της.

Χτισμένη πάνω σε ένα νησί, η φυλακή έχει αποκτήσει μαι κακή φήμη που σχετίζεται κυρίως με τη διαφθορά των φρουρών της αλλά και την βιαιότητα με την οποία λειτουργούν οι συμμορίες που έχουν δημιουργηθεί με τα χρόνια εκεί.

Σε αυτό το σωφρονιστικό ίδρυμα κατέληξε και ο 41χρονος Αίταμπντελ Σάλεμ από την Αλγερία, η ιστορία του οποίου κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου για έναν απίστευτο λόγο και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι αναγκάστηκε να περάσει πέντε ολόκληρους μήνες στη συγκεκριμένη φυλακή, ενώ θα μπορούσε να είχε βγει σε μία μόλις ημέρα.

Κλείσιμο
Κι όμως, ο Σάλεμ θα μπορούσε να είχε δώσει απλά δύο δολάρια για εγγύηση -δηλαδή όσο κοστίζει ένα κομμάτι πίτσα στη Νέα Υόρκη- και να βγει από την φυλακή. Γιατί δεν το έκανε; Διότι απλά δεν το γνώριζε!

Δυστυχώς, ούτε ένας άνθρωπος δεν τον ενημέρωσε για το μικρό χρηματικό ποσό που θα μπορούσε να πληρώσει και να μην οδηγηθεί στη νήσο Ράικερς.



Όσον αφορά στο γιατί συνελήφθη, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Independent», στις 21 Νοεμβρίου του 2014 ο Αίταμπντελ είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε έναν αστυνομικό ο οποίος προσπάθησε να τον συλλάβει για την κλοπή ενός παλτό από ένα κατάστημα των Zara στη Νέα Υόρκη!

Η εγγύηση για τον 41χρονο είχε τεθεί αρχικά στα 25.000 δολάρια, ένα ποσό το οποίο ο Σάλεμ δεν διέθετε. Όμως, μια εβδομάδα αργότερα η κατηγορία για επίθεση σε αστυνομικό κρίθηκε αβάσιμη, καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία, αν και εκκρεμούσαν σε βάρος και κάποιες άλλες κατηγορίες για αδικήματα ήσσονος σημασίας. Έτσι, ένας δικαστής αποφάσισε να ρίξει το ποσό της εγγύησης στα δύο δολάρια!

Ωστόσο, ο Σάλεμ υποστηρίζει ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε για αυτή την απόφαση και έτσι έμεινε στην φυλακή για πέντε μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τον Απρίλιο του 2015! Φαίνεται, πάντως, πως η τύχη δεν είναι με το μέρος του καθώς λίγο μετά την αποφυλάκισή του συνελήφθη ξανά επειδή δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και πλέον βρίσκεται και πάλι πίσω από τα σίδερα της φυλακής και η εγγύηση που καλείται τώρα να πληρώσει, αγγίζει τα 30.000 δολάρια!

Οι δικηγόροι του -οι οποίοι φαίνεται πως ευθύνονται για τα προβλήματά του- ισχυρίστηκαν πως το e-mail στο οποίο αναφερόταν η ημερομηνία που έπρεπε να εμφανιστεί στο δικαστήριο ο πελάτης τους... χάθηκε, ωστόσο, οι δικαστές δεν τους πίστεψαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης