Πορτογαλία: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,2% το τελευταίο τρίμηνο

Πορτογαλία: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,2% το τελευταίο τρίμηνο

Παρόλα αυτά, πρόκειται για τον πιο αργό ρυθμό από το τέταρτο τρίμηνο του 2014

Πολιτικοί κραδασμοί από τη διάταξη για τις offshore των υπουργών
Αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) παρουσίασε η Πορτογαλία το τελευταίο τρίμηνο, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, καταγράφοντας μία θετική ροπή για την οικονομία της χώρας, λίγο καιρό μετά την έξοδό της από τα μνημόνια.

Πιο συγκεκριμένα, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας, έστω και οριακά, τις προβλέψεις για άνοδο 0,1%. Σε ετήσια βάση, η πορτογαλική οικονομία αναπτύχθηκε 0,9%. Παρόλα αυτά, πρόκειται για τον πιο αργό ρυθμό από το τέταρτο τρίμηνο του 2014, αναφέρει το Bloomberg.

Κατά το πρώτο τρίμηνο, η κυβερνητική δαπάνη εμφάνισε άνοδο 0,3% σε τριμηνιαία βάση, ενώ η δαπάνη των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 1,3%. Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 1% και οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 0,7%. Το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, σε 12,4%.

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντόνιο Κόστα, και η διακυβέρνησή του, αντιστρέφουν τις περικοπές μισθών στο δημόσιο τομέα με πιο γρήγορους ρυθμούς από την προηγούμενη ηγεσία, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την έμμεση φορολογία. Η κυβέρνηση προβλέπει πως η οικονομική ανάπτυξη θα επιταχυνθεί σε 1,8% φέτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης