Φωτογραφίες: Αυτός ο Κινέζος παππούλης είναι ο γηραιότερος τζιχαντιστής

Φωτογραφίες: Αυτός ο Κινέζος παππούλης είναι ο γηραιότερος τζιχαντιστής

Την απόφαση να μετακομίσει στο Ιράκ την πήρε αφού παρακολούθησε ένα βίντεο με τον τζιχαντιστή γιό του, ο οποίος σκοτώθηκε στη Συρία

Φωτογραφίες: Αυτός ο Κινέζος παππούλης είναι ο γηραιότερος τζιχαντιστής
Αν κάποιος δει τη φωτογραφία, κομμένη, θα παρατηρήσει έναν γλυκήτατο παππούλη. Κι όμως αν δει και το υπόλοιπο της εικόνας, θα αντιληφθεί ότι κάτι τρέχει με το συγκεκριμένο κύριο. Και θα έχει δίκιο...



Ο 81χρονος Μουχάμεντ Αμίν, είναι η νέα προσπάθεια του Ισλαμικού Κράτους να τονώσει το ηθικό των μαχητών του αλλά και να προσελκύσει νέους. Λέγεται ότι ο παππούλης αυτός, είναι ο γηραιότερος τζιχαντιστής του ISIS. Παλαιότερα, ο Αμίν, ήταν μέλος της μειονότητας των μουσουλμάνων Ουιγούρων της αυτόνομης επαρχίας Ζινζιάνγκ της Κίνας, γνωστότερη ως Τουρκεστάν. Όμως, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι τζιχαντιστές, εγκατέλειψε το σπίτι του και βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που πολεμούν ενάντια στο σφυροκόπημα του ιρακινού στρατού που προσπαθεί να ανακτήσει τη Φαλούτζα.

Κλείσιμο


Μάλιστα, ο Αμίν λέγεται ότι έχει πάρει μαζί του και την οικογένειά του. Την απόφαση να μετακομίσει στο Ιράκ την πήρε αφού παρακολούθησε ένα βίντεο με τον τζιχαντιστή γιό του, ο οποίος σκοτώθηκε στη Συρία.

«Πήγα στο στρατόπεδο, έτρεξα, κυλίστηκα στο χώμα, έκανα σκοποβολή. Έβγαλα όλη την εκπαίδευση. Όταν πήρα και όπλο, ζήτησα να πολεμήσω στο μέτωπο, αλλά μου είπαν όχι και πλέον είμαι εδώ στη βάση» λέει ο Αμίν.

Ο Αμίν δεν είναι «φρέσκο πρόσωπο» στις διαφημίσεις του ISIS, καθώς πέρσι ήταν πρωταγωνιστής σε ένα βίντεο υπέρ των τζιχαντιστών, στο οποίο έλεγε: «Καταπιέστηκα από τους Κινέζους στο Τουρκεστάν για πάνω από 60 χρόνια. Έκανα τη χίτζρα (θρησκευτικό ταξίδι) μαζί με τους τέσσερις εγγονούς μου, την κόρη μου και τη γυναίκα μου», ενώ ισχυριζόταν ότι ήταν ιμάμης στην πατρίδα του.





Την ίδια χρονιά, αξιωματούχοι από τη δυτική Κίνα ισχυρίστηκαν ότι πολλοί μουσουλμάνοι από τη Ζινζιάνγκ ταξίδευαν στη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους. Στη συγκεκριμένη περιοχή, το Τουρκεστάν, τα περιστατικά βίας έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι μουσουλμάνοι Ουιγούροι, κατηγορούν την Κίνα για καταπίεση και ζητούν να φτιάξουν ανεξάρτητο κράτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης