Σοκαριστικό πείραμα: Δείτε σε ποια μητέρα δίνουν ελεημοσύνη

Σοκαριστικό πείραμα: Δείτε σε ποια μητέρα δίνουν ελεημοσύνη

Μία γυναίκα καλοντυμένη ή μία άστεγη θα συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα; - Πώς αντιδρούν οι άστεγοι στη θέα μίας «φτωχής» μαμάς

Σοκαριστικό πείραμα: Δείτε σε ποια μητέρα δίνουν ελεημοσύνη
Μία γυναίκα με πλούσιο μπούστο που φροντίζει να το αποκαλύπτει με την επιλογή των ρούχων της, κρατάει στην αγκαλιά της ένα μωρό τυλιγμένο στη ροζ κουβερτούλα του. Βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ και πλησιάζει περαστικούς ζητώντας τους λίγα δολάρια για να αγοράσει τροφή για το παιδί της, καθώς δεν έχει μετρητά. Από την άλλη, μία μητέρα που η εμφάνισή της έχει επιμεληθεί ώστε να αποκαλύπτει ότι είναι φτωχή και ίσως άστεγη, πλησιάζει περαστικούς με το ίδιο αίτημα. Σε ποια από τις δύο οι πολίτες θα προσφέρουν ελεημοσύνη;

Σύμφωνα με το κοινωνικό πείραμα που πραγματοποίησε ο «vlogger», Τζος Πάλερ Λιν, οι περισσότεροι που απάντησαν θετικά στην έκκληση της γυναίκας, η οποία είναι η ίδια και στις δύο περιπτώσεις, ήταν εκείνοι που συνάντησαν την πρώτη «μαμά».

Κλείσιμο


Ο Πάλερ Λιν ζήτησε από την εθελόντριά του να ντυθεί καλά και να προσέξει το μακιγιάζ της, ενώ στο δεύτερο πείραμα την κάλεσε να έχει ατημέλητη εμφάνιση.

Στην πρώτη περίπτωση, όλοι οι περαστικοί με εξαίρεση έναν, της έδωσαν χρήματα χωρίς δεύτερη σκέψη. Δε συνέβη το ίδιο, όμως, στη δεύτερη περίπτωση με την «άστεγη μητέρα», την οποία απέρριψαν σχεδόν όλοι. Ένας από αυτούς, μάλιστα, αντί να αρνηθεί ευγενικά της είπε να πάει να γ…!

Το συγκλονιστικό είναι ότι μόνο μία ομάδα αστέγων προσέφερε στη γυναίκα με την ατημέλητη εμφάνιση χρήματα.



Ο Τζος Πάλερ Λιν που κατέγραφε τις κινήσεις της εθελόντριάς του, πλησίασε τους αστέγους και τους επέστρεψε τα χρήματα που της προσέφεραν, προσθέτοντας και επιπλέον μετρητά, εξηγώντας τους ότι πραγματοποιούσε κοινωνικό πείραμα.

«Είστε άστεγοι και είστε οι μόνοι που της έδωσαν χρήματα. Είστε γενναιόδωροι», τους είπε ο Πάλερ Λιν, ο οποίος καταλήγοντας, τόνισε: «Μην κρίνετε από την εμφάνιση. Μία πλούσια καρδιά μπορεί να κρύβεται κάτω από ένα φτωχό πανωφόρι».

Δείτε το βίντεο με το πείραμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης