Τσέχος βετεράνος έδειξε τα οπίσθιά του σε Αμερικανούς στρατιώτες και τους χαρακτήρισε δολοφόνους

Τσέχος βετεράνος έδειξε τα οπίσθιά του σε Αμερικανούς στρατιώτες και τους χαρακτήρισε δολοφόνους

Ο Martin Zapletal συνελήφθη και κινδυνεύει να μπει στη φυλακή για τρία χρόνια

Τσέχος βετεράνος έδειξε τα οπίσθιά του σε Αμερικανούς στρατιώτες και τους χαρακτήρισε δολοφόνους
Τα οπίσθιά του σε στρατιώτες του ΝΑΤΟ έδειξε Τσέχος βετεράνος εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή του στις «επιθετικές πολιτικές» που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. 

Ο Martin Zapletal χαρακτήρισε του Αμερικανούς στρατιώτες «επιθετικούς, δολοφόνους και εχθρούς». Τη στιγμή που τα τανκ πλησίαζαν την πόλη Vyskov, ανατολικά της Τσεχίας ο Zapletal σταμάτησε την πομπή, μπήκε στη μέση του δρόμου και κατέβασε το παντελόνι του. 

Το πλήθος που παρακολουθούσε την στρατιωτική παρέλαση ζητωκραύγαζε ενώ την ίδια ώρα αστυνομικοί τον απομάκρυναν τραβώντας τον στην άκρη του δρόμου. Ο Τσέχος συνέχισε να διαμαρτύρεται υψώνοντας το μεσαίο δάχτυλο και η αστυνομία τον απομάκρυνε για δεύτερη φορά. 

Η αστυνομία συνέλαβε τον Zapletal ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για «άτακτη συμπεριφορά» ενώ σύμφωνα με το Krajske Listy κινδυνεύει να πάει φυλακή για τρία χρόνια.
«Είναι μια έκφραση της πολιτικής μου άποψης», δήλωσε ο Zapletal και συνέχισε: «Είναι μια μορφή ειρηνικής διαμαρτυρίας».

Κλείσιμο
Στο πλευρό του στέκονται συνάδελφοί του στρατιώτες από την Τσεχία και τη Σλοβακία οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους «στην παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στα εδάφη τους».

Οι ενέργειες της αστυνομίας έχουν επίσης καταδικαστεί από τους υποστηρικτές του Zapletal που λένε ότι η σύλληψή του ήταν «αυθαίρετη» και «υπερέβη των αρμοδιοτήτων τους».


Περισσότεροι από 1.400 Αμερικανοί στρατιώτες και 400 οχήματα αποτελούν τμήμα της συνοδείας, η οποία κάνει «τακτική οδική πορεία» 2.200 χιλιομέτρων από το Vilseck της
Γερμανίας στην Εσθονία.

Αμερικανοί και Τσέχοι στρατιώτες έλαβαν μέρος σε μια κοινή άσκηση την Κυριακή, η οποία επικεντρώθηκε σε ρίψεις, στην οδήγηση τανκ καθώς και στον έλεγχο των προσομοιωτών των τσεχικών στρατιωτικών οχημάτων μάχης.

Τα αμερικανικά στρατεύματα έφτασαν στην πόλη Κατοβίτσε της νοτιοδυτικής Πολωνίας, τη Δευτέρα στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης «Saber Strike 16,« η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην ΕΕ από το 2011.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης