Κύπρια κινδυνεύει με φυλάκιση επειδή ανήρτησε «εκδικητικό πορνό» στο Facebook

Κύπρια κινδυνεύει με φυλάκιση επειδή ανήρτησε «εκδικητικό πορνό» στο Facebook

Κοινοποίησε το βίντεο που έκανε σεξ με τον πρώην της, γνωστό Βρετανό ηθοποιό, σε διάφορους λογαριασμούς που είχε ανοίξει με ψευδώνυμο

Κύπρια κινδυνεύει με φυλάκιση επειδή ανήρτησε «εκδικητικό πορνό» στο Facebook
Μπορεί η εκδίκηση να είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, όμως για τη βρετανίδα κυπριακής καταγωγής Αιμιλία Μάρκου, αυτό το πιάτο μπορεί τελικά να την οδηγήσει στη φυλακή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Maily, η 40χρονη γυναίκα ομολόγησε σήμερα στο δικαστήριο ότι δημοσίευσε στο Facebook ένα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου, το οποίο είχε τραβήξει με τον πρώην της τον καιρό που διατηρούσαν σχέση, με σκοπό να τον εκδικηθεί μετά τον επεισοδιακό τους χωρισμό.

Η Μάρκου, η οποία δικάζεται για την ανάρτηση του λεγόμενου «εκδικητικού πορνό» (όπως έχει επικρατήσει να λέγεται το οπτικό υλικό σεξουαλικού περιεχομένου που δημοσιεύεται για λόγους εκδίκησης) είχε κρατήσει το βίντεο που την έδειχνε να κάνει έρωτα με τον πρώην φίλο της, παρότι εκείνος της είχε ζητήσει να το διαγράψει μετά τον χωρισμό τους.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, μαζί με μία φίλη της, την επίσης 40χρονη Σάρα Μακ Κένα, δημιούργησαν ψεύτικους λογαριασμούς μέσω των οποίων κοινοποίησαν το «καυτό βίντεο» και φωτογραφικά στιγμιότυπα από αυτό, φροντίζοντας να καλύψουν το δικό πρόσωπο της Μάρκου αλλά αφήνοντας να φαίνεται ξεκάθαρα εκείνο του φίλου της, ο οποίος τυγχάνει μάλιστα να είναι γνωστός ηθοποιός μίας βρετανικής σαπουνόπερας.

Σκοπός αυτών των ενεργειών, όπως παραδέχτηκαν στο δικαστήριο, ήταν να εξευτελίσουν τον άνδρα, πλήττοντας ενδεχομένως και την καριέρα του.

Εκτός από την «επίθεση» μέσω διαδικτύου, η 40χρονη έστελνε στον πρώην της (ο οποίος δεν κατονομάζεται για νομικούς λόγους) αλλά και στη νέα του κοπέλα για καιρό μετά από τον χωρισμό τους υβριστικά μηνύματα στο κινητό.

Μετά την ομολογία της Μάρκου αλλά και της φίλης της, το μόνο που απομένει στις δύο γυναίκες είναι να περιμένουν την ανακοίνωση της ποινής τους, η οποία θα γίνει μέσα στην εβδομάδα και μπορεί να τις οδηγήσει για ένα διάστημα στη φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «εκδικητικό πορνό» ποινικοποιήθηκε μόλις πέρυσι στη Βρετανία, λόγω της ραγδαίας αύξησης των περιστατικών δημοσιοποίησης «προσωπικών στιγμών» ζευγαριών από τον παρατημένο - συνήθως - σύντροφο στα social media.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης