Τραμπ: Είπα- ξείπα για ντιμπέιτ με τον Σάντερς

Τραμπ: Είπα- ξείπα για ντιμπέιτ με τον Σάντερς

Κάλεσε σε ντιμπέιτ τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ, Μπέρνι Σάντερς, αλλά στη συνέχεια... άλλαξε γνώμη ο εκκεντρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Είπα- ξείπα για ντιμπέιτ με τον Σάντερς
Συνεχίζει τις... κωλοτούμπες ο Αμερικανός μεγιστάνας, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αρχικά κάλεσε  σε ντιμπέιτ τον υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, όμως, λίγες ώρες αργότερα άλλαξε γνώμη γιατί, όπως είπε, δεν έχει νόημα να διασταυρώσει τα ξίφη του με κάποιον που θα έρθει δεύτερος.

Το φαβορί των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των
ΗΠΑ,  Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε και τελικά αποφάσισε να μην λάβει μέρος σε τηλεμαχία με τον διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, μια τηλεοπτική εκπομπή που αναμενόταν με ενδιαφέρον από πολλούς.

Κλείσιμο
 Σε μια τέτοια τηλεμαχία δεν θα συμμετείχε η επικρατέστερη διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον. Στον Σάντερς παρουσιαζόταν μια μεγάλη ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις του ενόψει των προκριματικών του Δημοκρατικού Κόμματος την 7η Ιουνίου στην Καλιφόρνια. Ωστόσο, μία μέρα αφότου δήλωσε ότι θα ήθελε να αναμετρηθεί με τον αριστερό γερουσιαστή του Βερμόντ σε μια τηλεοπτική συζήτηση,  ο Τραμπ απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό λέγοντας ότι θα ήταν "απρεπές" και ότι το σωστό είναι να συμμετάσχει σε ένα ντιμπέιτ με το πρόσωπο στο οποίο θα επιλέξουν να δώσουν το χρίσμα οι Δημοκρατικοί. "Θα περιμένω για να συζητήσω με αυτόν που θα τερματίσει στην πρώτη θέση στο Δημοκρατικό Κόμμα, πιθανόν την Χίλαρι Κλίντον", ανέφερε ο Τραμπ σε μια ανακοίνωσή του.

 Όταν ο Σάντερς ενημερώθηκε για την απόφαση του Τραμπ, εξέφρασε την απογοήτευσή του. "Άκουσα ότι επρόκειτο να συμμετάσχει σε ένα ντιμπέιτ μαζί μου, μετά ότι δεν θα συμμετάσχει, μετά ότι θα συμμετάσχει. Τώρα μου λέτε ότι δεν θα συμμετάσχει. Λοιπόν, ξέρετε, ελπίζω να αλλάξει γνώμη ξανά", ανέφερε ο Μπέρνι Σάντερς σε μια μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου "ABC News" στο Twitter.

 Την ίδια ώρα, το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον υποστηρίζει ότι περιμένει εναγωνίως να διασταυρώσει τα ξίφη της σε μία τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ . Η Χίλαρι προηγείται με περίπου 4 μονάδες έναντι του Αμερικανού Μίδα σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

 Κι ενώ πλησιάζουν οι προκριματικές εκλογές στην Καλιφόρνια, Αμερικανός δικαστής ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει στοιχεία και απόρρητα έγγραφα του λεγόμενου "Πανεπιστημίου Τραμπ". Ο μεξικανικής καταγωγής δικαστής, Γκονζάλο Κούριελ διερευνά υπόθεση εξαπάτησης φοιτητών που παρακολουθούσαν μαθήματα στο συγκεκριμένο  «Πανεπιστήμιο» και δέχτηκε πρόσφατα σφοδρή κριτική από τον μεγιστάνα για τον τρόπο που την διαχειρίζεται.

Το "Πανεπιστήμιο Τραμπ" που ιδρύθηκε το 2005 ήταν ένα "πακέτο" σεμιναρίων που υποσχόταν σε φιλόδοξους νέους την μετάδοση γνώσεων που θα τους δώσουν τα απαραίτητα εφόδια για να τους κάνουν επιτυχημένους και εκατομμυριούχους μεσίτες. Τα σεμινάρια αυτά ήταν πανάκριβα και συχνά το εκπαιδευτικό προσωπικό πίεζε τους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν επιπρόσθετα μαθήματα έναντι αδράς αμοιβής.  Σε αυτά υποτίθεται ότι θα γνώριζαν από κοντά τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα τους παρείχε εξειδικευμένη γνώση. Το "Πανεπιστήμιο" έβαλε "λουκέτο" πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή του όταν οι αρχές της Νέας Υόρκης έκριναν ότι εξαπατούσε τους φοιτητές, πολλοί εκ των οποίων στη συνέχεια υπέβαλαν μήνυση κατά του μεγιστάνα. Τον κατηγορούσαν ότι τους «έκλεψε» μεγάλα χρηματικά ποσά για μια σειρά βασικών μαθημάτων ενώ ανέφεραν ότι δεν συνάντησαν ποτέ τον ίδιο τον Τραμπ, όπως τους είχαν υποσχεθεί κατά την εγγραφή τους. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια το 2013, όμως βρέθηκε στο προσκήνιο το 2016 με αφορμή την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ στις φετινές αμερικανικές εκλογές. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης