Συρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών

Συρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών

Περισσότεροι από 17 τραυματίες - Βομβαρδισμός από το βραχίονα της Αλ Κάιντα, Μέτωπο Υποστήριξης 

Συρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών
Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν χθες όταν μέλη της οργάνωσης Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία) βομβάρδισαν το βόρειο Χαλέπι, δήλωσε κουρδική πηγή στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, τζιχαντιστές βομβάρδισαν τη βορειοδυτική συνοικία Σέιχ Μακσούντ του Χαλεπιού σκοτώνοντας 4 άμαχους, ανάμεσά τους δύο παιδιά.

Την πληροφορία ότι μέλη της οργάνωσης αυτής επιτέθηκαν εναντίον συνοικιών του Χαλεπιού και εναντίον του αεροδρομίου Νάιραμπ έδωσε και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

Κλείσιμο
"Ομάδες της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης Μέτωπο Υποστήριξης συνεχίζουν τις προκλητικές ενέργειές τους κατά παραβίαση της εκεχειρίας. Τις τελευταίες 24 ώρες (σ.σ. μέλη της οργάνωσης) επιτέθηκαν εναντίον του καταυλισμού Χάντρατ, των συνοικιών Σέιχ Μακσούντ και Χαλιντία του Χαλεπιού, καθώς του αεροδρομίου Νάιραμπ, με όλμους και εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών", ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες στη Συρία, την οποία προώθησαν οι ΗΠΑ και η Ρωσία και η οποία τέθηκε σε ισχύ την 27η Φεβρουαρίου, δεν αφορά τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Μέτωπο Υποστήριξης και το Ισλαμικό Κράτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης