«Θα συνεχίσω» λέει o Ολάντ παρότι η Γαλλία «παραλύει»

«Θα συνεχίσω» λέει o Ολάντ παρότι η Γαλλία «παραλύει»

Για «καλές μεταρρυθμίσεις» έκανε λόγο ο Γάλλος πρόεδρος από την Ιαπωνία 

«Θα συνεχίσω» λέει o Ολάντ παρότι η Γαλλία «παραλύει»
Αρνείται να υποχωρήσει ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, παρά τα επεισόδια και τις έντονες αντιδράσεις πολιτών που θέλουν τον αμφιλεγόμενο νόμο για τα εργασιακά να αποσυρθεί.

Ο Ολάντ από την Ιαπωνία που συμμετείχε στη Σύνοδο της ομάδας G7 τόνισε: «
Θα κρατήσω γερά. Θα συνεχίσω γιατί νομίζω ότι είναι καλές μεταρρυθμίσεις», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την ελευθερία της μετακίνησης την ώρα που απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν «παραλύσει» τη χώρα. 

«Δε μπορούμε να δεχθούμε ότι υπάρχουν συνδικάτα που επιτάσσουν τον νόμο. Ως ηγέτης κράτους, θέλω αυτή τη μεταρρύθμιση. Ταιριάζει με όσα έχουμε κάνει τέσσερα χρόνια. Θέλω να πάμε μέχρι τέλους», επισήμανε, εκφράζοντας τη στήριξή του στον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.
Κλείσιμο

Εντούτοις, τις τελευταίες ημέρες η Γαλλία έχει μετατραπεί σε καζάνι που βράζει με τα συνδικάτα να κλιμακώνουν τον αγώνα τους, ανακοινώνοντας απεργίες θέτοντας στο στόχαστρό τους ακόμα και το Euro τονίζοντας πως θα αναβληθεί λόγω... απεργίας. 

Στο μεταξύ, εργαζόμενοι στα διυλιστήρια και στα λιμάνια ενώνουν τη φωνή τους μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες που διαφωνούν με τον νόμο για τα εργασιακά, με κίνδυνο πολλά νοικοκυριά να μείνουν στο σκοτάδι και τις εμπορικές συναλλαγές να εμποδίζονται.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις στα διυλιστήρια, εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών δήλωσε πως παραμένουν δυσκολίας σε ποσοστό  20% των σταθμών υγρών καυσίμων, αλλά διαβεβαίωσε πως η κατάσταση σε πολλές περιφέρειες βελτιώνεται. 

Βέβαια, έξι από τα οκτώ παραμένουν εκτός λειτουργίας ή έχουν μειώσει την παραγωγή τους, ενώ αναμένεται συνάντηση εκπροσώπων τους με τον Γάλλο πρωθυπουργό. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης