Ιταλία: Πάνω από 2.000 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο την Παρασκευή

Ιταλία: Πάνω από 2.000 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο την Παρασκευή

Το επόμενο διάστημα αναμένεται αύξηση των προσφυγικών ροών - Οι πρόσφυγες δεν ξέρουν κολύμπι και ταξιδεύουν χωρίς σωσίβια

Ιταλία: Πάνω από 2.000 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο την Παρασκευή
Αντιμέτωπες με το μεγαλύτερο μεταναστευτικό «κύμα» από το ξεκίνημα της προσφυγικής κρίσης
, βρίσκονται οι ιταλικές αρχές, καθώς μόνο την Παρασκευή (27/5) διασώθηκαν περισσότεροι από 2.000 μετανάστες, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής ακτοφυλακής, σχεδόν 14.000 άνθρωποι έχουν επιχειρήσει να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος προερχόμενοι από τη Λιβύη, από το ξεκίνημα της τρέχουσας εβδομάδας.

Κλείσιμο
Την ίδια ημέρα, το ιταλικό Ναυτικό περισυνέλεξε 130 ανθρώπους από ένα μισοβυθισμένο σκάφος, ενώ είναι άγνωστο πόσα άτομα μετέβαιναν συνολικά, υπολογίζοντας πως αγνοούνται τουλάχιστον 350 άτομα.

Όπως ανέφεραν οι ιταλικές αρχές, το επόμενο διάστημα περιμένουν αύξηση των προσφυγικών ροών, καθώς τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο ήπια και ο κίνδυνος ναυαγίων σαφώς μικρότερος. Οι πρόσφυγες, πολλοί εκ των οποίων δεν γνωρίζουν κολύμπι, ταξιδεύουν χωρίς σωσίβια και άλλα μέτρα για την ασφάλειά τους, φέρνοντας στο μυαλό εικόνες από τις τραγικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο Αιγαίο, το περυσινό καλοκαίρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης