ΕΕ: Επέκτεινε τις εμπορικές και ταξιδιωτικές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

ΕΕ: Επέκτεινε τις εμπορικές και ταξιδιωτικές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

Η ΕΕ αποφάσισε την απαγόρευση προμήθειας πετρελαίου και των παραγώγων του, καθώς και άλλων πολυτελών αγαθών 

ΕΕ: Επέκτεινε τις εμπορικές και ταξιδιωτικές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα
Την επιβολή ταξιδιωτικών και εμπορικών κυρώσεων προς τη Βόρεια Κορέα αποφάσισε την Παρασκευή (27/5) το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως «απάντηση» στις τελευταίες δοκιμές πυραύλων που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ.

Η ΕΕ αποφάσισε την απαγόρευση προμήθειας πετρελαίου και των παραγώγων του, καθώς και άλλων πολυτελών αγαθών από τη Βόρεια Κορέα, σε όλα τα κράτη-μέλη της.

«Εκτιμώντας ότι οι δράσεις της Βόρειας Κορέας συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλεια και την ειρήνη, τόσο στην ευρύτερη περιοχή, όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την επέκταση των κυρώσεων εναντίον της», αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στις 6 Ιανουαρίου, η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε την τελευταία δοκιμή πυρηνικού πυραύλου. Στις 7 Φεβρουαρίου, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή για την εκτόξευση ενός ακόμη πυραύλου, για τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν ότι ήταν βαλλιστικού τύπου, μακράς εμβέλειας, ενώ η Πιονγκγιάνγκ αντέκρουσε, λέγοντας πως ήταν πύραυλος που μετέφερε δορυφόρο στην ατμόσφαιρα.
Κλείσιμο

Η απόφαση της ΕΕ ανακοινώθηκε λίγες μόλις ώρες μετά το σοβαρότατο επεισόδιο που καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή της κορεατικής χερσονήσου, όταν το Ναυτικό της Νότιας Κορέας εκτόξευσε προειδοποιητικές βολές εναντίον ενός περιπολικού σκάφους και ενός αλιευτικού της Βόρειας Κορέας, τα οποία διέσχιζαν τη διεκδικούμενη ζώνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης