Ντόναλντ Τραμπ: Κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και το γιόρτασε με... McDonald's

Ντόναλντ Τραμπ: Κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και το γιόρτασε με... McDonald's

O Τραμπ είναι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών αφού στις αρχές αυτού του μήνα, αποσύρθηκαν οι αντίπαλοί του που είχαν απομείνει

Ντόναλντ Τραμπ: Κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και το γιόρτασε με... McDonald's
Toν μαγικό αριθμό των εκλεκτόρων που απαιτούνται για να εξασφαλίσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στο συνέδριο του κόμματος τον Ιούλιο, συγκέντρωσε ο Αμερικανός Μίδας, Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος κατάφερε να ξεπεράσει το «φράγμα» για το χρίσμα χάρη σε αδέσμευτους εκλέκτορες του κόμματος, οι οποίοι δήλωσαν στο πρακτορείο «Associated Press» ότι θα τον υποστηρίξουν στο συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 21 Ιουλίου. Kαι πώς το γιόρτασε; Τρώγοντας McDonald's στο ιδιωτικό του τζετ με τον φακό να απαθανατίζει το γεγονός. 
 
Συνολικά χρειάζονται 1237 εκλέκτορες για την εξασφάλιση του χρίσματος και ο Τραμπ έχει πλέον 1238.  

Και με τις 303 ψήφους εκλεκτόρων που κρίνονται στις προκριματικές της Καλιφόρνια στις 7 Ιουνίου, ο Τραμπ θα ανεβάσει εύκολα τον αριθμό του αποφεύγοντας να δει ενδεχομένως την υποψηφιότητά του να αμφισβητείται στο συνέδριο.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έκανε άνοιγμα στον αριστερό Γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, να κονταροχτυπηθούν τηλεοπτικά πριν από τις προκριματικές της 7ης Ιουνίου στην Καλιφόρνια. Ο Σάντερς, γερουσιαστής του Βερμόντ, συνεχίζει τον αγώνα του στις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος εναντίον της Χίλαρι η οποία έχει το προβάδισμα, ενώ ο Τραμπ είναι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών αφού στις αρχές αυτού του μήνα, αποσύρθηκαν οι αντίπαλοί του που είχαν απομείνει.  
Κλείσιμο

Σε εμφάνισή του το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή «Jimmy Kimmel Live» του δικτύου ABC, ο Τραμπ ερωτήθηκε αν είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ εναντίον του Σάντερς.

«Ναι, είμαι», υποστήριξε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος προσθέτοντας ότι θα το έκανε αν τα έσοδα από το ντιμπέιτ δίνονταν για καλό σκοπό. «Αν έκανα ένα ντιμπέιτ μαζί του, θα είχαμε πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης» δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας. «Πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάρω αυτά τα χρήματα και να τα δώσω σε κάποια άξια φιλανθρωπική οργάνωση», πρόσθεσε. 

Ο Μπένρι Σάντερς φάνηκε να συμφωνεί σε μήνυμα που ανάρτησε χτες το πρωί στο Twitter.
«Το παιχνίδι αρχίζει», έγραψε. «Ανυπομονώ να κάνω ένα ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Καλιφόρνια πριν από τις προκριματικές της 7ης Ιουνίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης