Οι τζιχαντιστές φωτογραφίζονται αγκαλιά με γατάκια για να προσελκύσουν μαχητές

Οι τζιχαντιστές φωτογραφίζονται αγκαλιά με γατάκια για να προσελκύσουν μαχητές

Ο βοηθός γενικός εισαγγελέας για την εθνική ασφάλεια στις ΗΠΑ, πρόσφατα, αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να στρατολογήσει στις τάξεις του νέους μαχητές

Οι τζιχαντιστές φωτογραφίζονται αγκαλιά με γατάκια για να προσελκύσουν μαχητές
Αν και ολόκληρη η ανθρωπότητα έχει κατά καιρούς «παγώσει» από τα βίντεο φρίκης που αναρτούν στο διαδίκτυο οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους με ομήρους που τους εκτελούν με καλάσνικοφ, με ομοφυλόφιλους που πετούν από υψηλά κτήρια ή ακόμα και με κρατούμενους που φυλακίζουν σε σιδερένια κλουβιά για να τους βυθίσουν στην συνέχεια σε πισίνες, πρόσφατα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας το «άλλο τους πρόσωπο».

Ο βοηθός γενικός εισαγγελέας για την εθνική ασφάλεια στις ΗΠΑ, John Carlin, δήλωσε ότι πρόσφατα στο διαδίκτυο έχουν κάνει την εμφάνισή τους φωτογραφίες των τζιχαντιστών που κρατούν στην αγκαλιά τους γατάκια, καθώς, όπως ο ίδιος υποστηρίζει «τα γατάκια πουλάνε». Σε άλλες φωτογραφίες οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους εμφανίζονται να μοιράζουν γλυκά σε παιδιά ή ακόμα και να γεύονται Nutella από ένα βάζο. Σε μια φωτογραφία ένας τζιχαντιστής δείχνει ένα βάζο με Nutella και η λεζάντα γράφει:
«Κορίτσια ελάτε να καταταγείτε στο Ισλαμικό Κράτος».



Σύμφωνα με τον Αμερικανό εισαγγελέα οι τζιχαντιστές έχουν ζητήσει την συνεργασία σκηνοθετών και διαφημιστών του Χόλιγουντ για να επεκτείνουν την εκστρατεία τους στο διαδίκτυο με στόχο να στρατολογήσουν νέους μαχητές. Με «όπλα» της προπαγάνδας του τα γατάκια και τα γλυκά το Ισλαμικό Κράτος προβάλλει ένα ήπιο πρόσωπο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα βάρβαρα βίντεο των εκτελέσεων αθώων θυμάτων και καλεί υποψήφιους μελλοντικούς τζιχαντιστές να ταξιδέψουν στο «χαλιφάτο» για να ζήσουν «μια ειρηνική ζωή».
Κλείσιμο



Ο Carlin υποστήριξε, επίσης, ότι στόχος του Ισλαμικού Κράτους είναι οι νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που από τα δωμάτιά τους μπαίνουν στο διαδίκτυο, γοητεύονται από τα μηνύματα των τζιχαντιστών και θα μπορούσαν να στρατολογηθούν και να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στις χώρες όπου ζουν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης