Γαλλικός Τύπος: Bras de fer μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας για το ελληνικό χρέος

Γαλλικός Τύπος: Bras de fer μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας για το ελληνικό χρέος

«Κρατήθηκαν τα προσχήματα , η Ελλάδα σώθηκε», είναι ο τίτλος του σχολίου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt

Γαλλικός Τύπος: Bras de fer μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας για το ελληνικό χρέος
Για bras de fer μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας αναφορικά με το ελληνικό χρέος κάνει λόγο ο γαλλικός Τύπος σχολιάζοντας τo αποτέλεσμα του Eurogroup
.


Η εφημερίδα Liberation επισημαίνει ότι η Ελλάδα βρήκε έναν παράδοξο σύμμαχο, την
Κλείσιμο
Κριστίν Λαγκάρντ,  με το
ΔΝΤ
να αναδεικνύεται ως ο πιο ένθερμος υποστηρικτής για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Την ίδια ώρα, γερμανικά δημοσιεύματα σχολιάζουν πως, στο Eurogroup κρατήθηκαν τα προσχήματα: «Ο Σόιμπλε κατάφερε να επιβληθεί , το ΔΝΤ υποχώρησε και η Ελλάδα για άλλη μία φορά σώθηκε».  
 
Liberation 


Υπό τον τίτλο: Bras de fer Ελλάδας- Γερμανίας για το ελληνικό χρέος, η γαλλική εφημερίδα Liberation σχολιάζει ότι το Εurogroup κατέληξε σε μία ελάχιστη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους παρά την γερμανική επιφυλακτικότητα.
   
«Για το ΔΝΤ , το αποτέλεσμα του Eurogroup δεν ήταν αρκετό καθώς αυτό ήθελε μία απομείωση του χρέους  άνευ όρων»
, επισημαίνει η εφημερίδα.

 Στο ίδιο άρθρο η αριστερή εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι, η ισχυρή κυρία του ΔΝΤ είναι η παράδοξη σύμμαχος της Ελλάδας. 

«Η ελληνική κυβέρνηση βρήκε στην Κριστίν Λαγκάρντ, μια παράδοξη σύμμαχο. Για μήνες το ΔΝΤ επισημαίνει ότι πρέπει να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος καθώς είναι  "μη βιώσιμο".  Το ΔΝΤ αναδεικνύεται ως ο πιο ένθερμος υποστηρικτής για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», επισημαίνει σε άλλο σημείο το ίδιο δημοσίευμα. 


«Κρατήθηκαν τα προσχήματα , η Ελλάδα σώθηκε», είναι ο τίτλος του σχολίου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κέρδισε, το ΔΝΤ υποχώρησε και η Ελλάδα για άλλη μια φορά σώθηκε. Έντεκα ώρες πάλευαν οι υπουργοί Οικονομικών για το τι θα πρέπει να γίνει στο μέλλον με το τεράστιο χρέος της μικρής χώρας. Στο τέλος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κατάφερε να επιβληθεί: ο Σόιμπλε δεν θεωρεί απαραίτητη την ελάφρυνση του χρέους πριν από το 2018. Και έτσι ακριβώς θα γίνει τώρα. Από το 2018 οι χώρες της Ευρωζώνης θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ελαφρύνει το χρέος της».

Και το σχετικό άρθρο καταλήγει:  «Η μέρα της μεγάλης διάσκεψης για το χρέος, στην οποία τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης θα διαγράψουν ένα μέρος του δανείου, θα έρθει κάποτε. Τότε όμως ο Σόιμπλε δεν θα είναι πλέον υπουργός Οικονομικών και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν θα είναι πλέον πρόεδρος του Eurogroup. Με αυτό το θέμα θα ταλαιπωρηθεί μια νέα γενιά πολιτικών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης