Συνελήφθη ύποπτος για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης στο Σίδνεϊ

Συνελήφθη ύποπτος για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης στο Σίδνεϊ

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, ενώ του έχουν προηγούμενα απαγγελθεί κατηγορίες σχετικές με τρομοκρατική δράση

Συνελήφθη ύποπτος για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης στο Σίδνεϊ
Η αντιτρομοκρατική αστυνομία στην Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν 24χρονο άντρα στο Σίδνεϊ, με την υποψία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση. Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη σε μια σειρά συλλήψεων στη χώρα, για την αποτροπή βίαιων πράξεων που εμπνέονται από την ακραία ισλαμιστική ιδεολογία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, ενώ του έχουν προηγούμενα απαγγελθεί κατηγορίες σχετικές με τρομοκρατική δράση, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε προετοιμασίες τρομοκρατικής επίθεσης, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις στη Μελβούρνη, προκειμένου να εντοπιστούν πέντε άντρες που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Συρία, για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, ενώ θα ταξίδευαν με σκάφος από την Αυστραλία στην Ινδονησία.

Κλείσιμο
Οι άντρες αυτοί, είναι ηλικίας από 21 έως 31 ετών, ενώ τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για προετοιμασία εισόδου “σε μια ξένη χώρα προκειμένου να εμπλακούν σε εχθρικές πράξεις.” Η κατηγορία αυτή επιφέρει μεγάλη ποινή φυλάκισης στην Αυστραλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης