Ρατσιστικό παραλήρημα για τις παιδικές φωτογραφίες παικτών της Εθνικής Γερμανίας

Ρατσιστικό παραλήρημα για τις παιδικές φωτογραφίες παικτών της Εθνικής Γερμανίας

Την πάτησε το ακροδεξιό κομμα Regida της Γερμανίας που αφού ...εξοργίστηκε με τις φωτογραφίες μαύρων παιδιών στις σοκολάτες kinder, διαπίστωσε ότι ανήκαν σε ποδοσφαιριστές της Εθνικής Γερμανίας  

Ρατσιστικό παραλήρημα για τις παιδικές φωτογραφίες παικτών της Εθνικής Γερμανίας
Άλλο ένα ρατσιστικό παραλήρημα από το ακροδεξιό , αντι-ισλαμικό κόμμα της Γερμανίας, Pegida, με τα μέλη του να εξοργίζονται με τις παιδικές φωτογραφίες που κοσμούν τις σοκολάτες "Kinder". H εταιρεία είχε την ιδέα να τοποθετήσει στα προιόντα της φωτογραφίες παιδιών με σκούρο χρώμα .Όμως, το κόμμα Pegida πιάστηκε στον... ύπνο αφού πρώτα έκανε ολόκληρη φασαρία στο Facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις φωτογραφίες έγχρωμων παιδιών σε γερμανικά προιόντα. Πού να φανταστούν όμως ότι οι παιδικές φωτογραφίες ανήκουν σε ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Γερμανίας;

"Τίποτα δεν τους σταματά", γράφει ένα μέλος του κινήματος. "Τι θα κάνουν μετά", διερωτάται ένας άλλος ανεβάζοντας και τη σχετική φωτογραφία στο Facebook. Υπήρξαν και ορισμένοι που αναρωτήθηκαν αν οι Τούρκοι, για παράδειγμα, θα έβαζαν παιδάκια από τη Γερμανία σε δικά τους προϊόντα.

Ωστόσο, η εταιρεία "Kinder αποστόμωσε το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας διευκρινίζοντας παράλληλα ότι : 1ον. Δεν ανέχεται την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, και 2ον. τα... παιδάκια σκούρου χρώματος που τόσο ενόχλησαν το "Pegida", είναι οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Γερμανίας σε νεαρή ηλικία. Πρόκειται μάλιστα για μια συλλεκτική έκδοση της Kinder για το Euro 2016 .

Κλείσιμο
"Οι σοκολάτες με τις φωτογραφίες των παιδιών είναι μία νέα εκστρατεία της εταιρείας με αφορμή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Euro 2016), το οποίο γίνεται στην Γαλλία", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Ποιος θα περίμενε ότι, η απόφαση της εταιρείας Kinder να αντικαταστήσει στο πακέτο με τις σοκολάτες το μέχρι σήμερα εικονιζόμενο ξανθό παιδί με πρόσωπα παιδιών με σκούρο χρώμα θα εκνευρίσει τόσο το "Pegida";, επισημαίνει ο γερμανικός Τύπος.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης