Τραγωδία στη Σρι Λάνκα: Εκατόμβη νεκρών από τις πλημμύρες

Τραγωδία στη Σρι Λάνκα: Εκατόμβη νεκρών από τις πλημμύρες

Άλλα 100 άτομα αγνοούνται κάτω από τη λάσπη - Ελάχιστες πιθανότητες να έχουν επιβιώσει, αναφέρουν οι αρχές

Τραγωδία στη Σρι Λάνκα: Εκατόμβη νεκρών από τις πλημμύρες
Βιβλικές καταστροφές και εκατόμβη νεκρών προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στη Σρι Λάνκα. Σύμφωνα με τις επίσημες αρχές, οι νεκροί ανέρχονται στους 101, ενώ τουλάχιστον άλλα 100 άτομα αγνοούνται, με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ της επιβίωσής τους.

Οι στρατιωτικές αρχές ανακοίνωσαν πως συνεχίζουν τις έρευνες, χωρίς ωστόσο πολλές ελπίδες για την εξεύρεση επιζώντων κάτω από τόνους λάσπης, ενώ πάνω από 100 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη στην περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο, αυτήν του Κιγκάλι, περίπου εκατό χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κολόμπο.

Σύμφωνα με τον Πραντίπ Κοντιπίλι, εκπρόσωπο του κέντρου αντιμετώπισης καταστροφών, «τα νερά των πλημμυρών υποχώρησαν σε όλη τη χώρα», και «πάνω από 530 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και περίπου 4.000 υπέστησαν ζημιές».

Κλείσιμο
Κατά τον ίδιο, οι περισσότεροι από τους κατοίκους της πρωτεύουσας μπόρεσαν να επιστρέψουν στις εστίες τους. Σχεδόν το ένα τρίτο των κατοίκων του Κολόμπο είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρών που σάρωσαν τη νήσο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης