Βίντεο: Δείτε το νέο ρομποτικό εργοστάσιο με το οποίο επιστρέφει στη Γερμανία η Adidas!

Βίντεο: Δείτε το νέο ρομποτικό εργοστάσιο με το οποίο επιστρέφει στη Γερμανία η Adidas!

Η Adidas, έκλεισε το τελευταίο εργοστάσιό της στη Γερμανία το 1993 καθώς μετέφερε την παραγωγή της από την Ευρώπη σε χώρες της Ασίας, όπως το Βιετνάμ και την Κίνα, όπου το μισθολογικό κόστος ήταν κατά πολύ μικρότερο

Βίντεο: Δείτε το νέο ρομποτικό εργοστάσιο με το οποίο επιστρέφει στη Γερμανία η Adidas!
Η εταιρεία Adidas θα επιστρέψει από το 2017 στη Γερμανία, ξεκινώντας τη μαζική παραγωγή αθλητικών υποδημάτων, σε ένα εργοστάσιο που θα λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό χάρη σε ρομπότ, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει να ανοίξει μια παρόμοια μονάδα και στις ΗΠΑ, την επόμενη χρονιά.

Η Adidas, που ιδρύθηκε από τον Γερμανό υποδηματοποιό Άντι Ντάσλερ το 1949, έκλεισε το τελευταίο εργοστάσιό της στη Γερμανία το 1993 καθώς μετέφερε την παραγωγή της από την Ευρώπη σε χώρες της Ασίας, όπως το Βιετνάμ και την Κίνα, όπου το μισθολογικό κόστος ήταν κατά πολύ μικρότερο.

Κλείσιμο


Ωστόσο, η πρόοδος που έχει σημειωθεί στη ρομποτική και τον αυτοματισμό σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί πλέον να επαναφέρει την παραγωγή της πιο κοντά στους πελάτες της, ώστε να ανταποκριθεί στα αιτήματα για γρηγορότερη παράδοση των νέων ειδών της. Έτσι θα αντισταθμίσει επίσης την αύξηση των μισθών στις ασιατικές χώρες και το μεγάλο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την μεταφορά των εμπορευμάτων δια θαλάσσης.

Η εταιρεία προσκάλεσε δημοσιογράφους να δουν από κοντά το νέο "Speedfactory" (το "Ταχυεργοστάσιό" της) στο Άνσμπαχ της νότιας Γερμανίας. Η μαζική παραγωγή στη μονάδα αυτή σχεδιάζεται να ξεκινήσει το 2017.



"Με το Speedfactory φέρνουμε επανάσταση στη βιομηχανία. Οι καταναλωτές μας πάντα θέλουν τα πιο σύγχρονα, τα πιο καινούρια προϊόντα – και τα θέλουν τώρα" είπε ο γενικός διευθυντής της Adidas, Χέρμπερτ Χάινερ.



Σύμφωνα με τον Χάινερ, η Adidas ελπίζει ότι θα ανοίξει μια παρόμοια μονάδα στις ΗΠΑ το 2018 και αναμένει ότι τα δύο εργοστάσια θα παράγουν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ζευγάρια παπούτσια κάθε χρόνο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Τα νέα εργοστάσια θα "συμπληρώσουν" αλλά δεν θα "αντικαταστήσουν" την ασιατική παραγωγή της εταιρείας, εξήγησε, σημειώνοντας ότι σήμερα η Adidas κατασκευάζει περίπου 300 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια τον χρόνο και ήδη χρειάζεται να προσθέτει δύο νέες μονάδες παραγωγής κάθε χρόνο για να ανταποκριθεί στον ρυθμό της ζήτησης.

Στο εργοστάσιο της Γερμανίας αναμένεται ότι θα απασχολούνται περίπου 160 εργαζόμενοι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης