Βίντεο: Άγριες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στις Βρυξέλλες

Βίντεο: Άγριες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στις Βρυξέλλες

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν 100 άτομα διασπάστηκαν από το «κυρίως σώμα» και επιτέθηκαν στην αστυνομία, η οποία έκανε χρήση της αντλίας νερού - Μεγάλες αντιδράσεις για τα σχέδια της κυβέρνησης να επιβάλει εργασιακή εβδομάδα 45 ωρών

Βίντεο: Άγριες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στις Βρυξέλλες
Άγριες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας σημειώθηκαν την Τρίτη (24/5) στις Βρυξέλλες, όταν μία ομάδα περίπου 100 ατόμων αποκόπηκε από τη μεγάλη  πορεία που διεξαγόταν, εναντίον της κεντροδεξιάς κυβέρνησης.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με αναφορές, στη διαδήλωση συμμετείχαν πάνω από 60.000 πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την πολιτική που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η βελγική κυβέρνηση, μειώνοντας παροχές, μισθούς και αφαιρώντας δικαιώματα των εργαζομένων. Περίπου 100 άτομα αποσπάστηκαν από το κυρίως σώμα της πορείας και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και καπνογόνα. Η αστυνομία απάντησε πετώντας νερό στους διαδηλωτές με ειδικό όχημα που μετέφερε αντλία νερού, με αποτέλεσμα για λίγα λεπτά τα επεισόδια να γενικευτούν.



Τα τρία μεγάλα συνδικάτα της χώρας αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης του Σαρλ Μισέλ να εφαρμόσει ένα πιο ευέλικτο εργασιακό ωράριο και καθεστώς. Η κυβέρνηση προωθεί ένα πλάνο 45ωρης εβδομαδιαίας εργασίας, από τις 38 ώρες που ισχύουν στην παρούσα φάση. Επί της ουσίας δηλαδή, το πενθήμερο γίνεται εξαήμερο.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές υπήρχαν βουλευτές των αντίπαλων κομμάτων, αλλά και ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός του Βελγίου, Έλιο ντι Ρούπο.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης