Διαμαρτυρία-σοκ vegan ακτιβιστών - Ξεγυμνώθηκαν και καλύφθηκαν με αίμα

Διαμαρτυρία-σοκ vegan ακτιβιστών - Ξεγυμνώθηκαν και καλύφθηκαν με αίμα

«Οι επιπτώσεις της κατανάλωσης κρέατος στο περιβάλλον και την υγεία αλλά οι ηθικές προεκτάσεις της είναι κάτι που δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να αγνοούμε», λένε μέλη της ομάδας

Διαμαρτυρία-σοκ vegan ακτιβιστών - Ξεγυμνώθηκαν και καλύφθηκαν με αίμα
Μία διαμαρτυρία-σοκ έλαβε χώρα στο κέντρο της Βαρκελώνης το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ακτιβιστές ξεγυμνώθηκαν σε κεντρική πλατεία της πόλης, καλύφθηκαν με ψεύτικο αίμα και κλείστηκαν σε μεγάλες συσκευασίες «κρέατος», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των ζώων.

Πάνω στις πελώριες κατασκευές όπου παρέμειναν γονατισμένοι για αρκετή ώρα, και οι οποίες αποτελούνταν από αφρολέξ και διάφανη μεμβράνη, αναγραφόταν η φράση «carne humana» (ανθρώπινο κρέας), στο πρότυπο των συσκευασιών κρέατος που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ.

Οι ακτιβιστές, οι οποίοι ανήκουν στο ισπανικό παρακλάδι της οργάνωσης Anima Naturalis επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον παράδοξο τρόπο για την κατανάλωση κρέατος στην Βαρκελώνη, η οποία, μόλις δύο μήνες πριν, είχε αυτοανακηρυχτεί η πρώτη «φιλική προς την χορτοφαγία» πόλη.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν τα μέλη της οργάνωσης, ο δήμαρχος δεν έχει πραγματοποιήσει κανέναν από τα μέτρα που είχε υποσχεθεί, ώστε να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό τα οφέλη της χορτοφαγικής και βέγκαν διατροφής. «Οι επιπτώσεις της κατανάλωσης κρέατος στο περιβάλλον και την υγεία αλλά οι ηθικές προεκτάσεις της είναι κάτι που δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να αγνοούμε», λένε μέλη της ομάδας.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης