Απίστευτο: Η ασφάλεια του Νετανιάχου έγδυσε φωτορεπόρτερ για να του κάνει έλεγχο!

Απίστευτο: Η ασφάλεια του Νετανιάχου έγδυσε φωτορεπόρτερ για να του κάνει έλεγχο!

Ο φωτορεπόρτερ αρνήθηκε να βγάλει τα ρούχα του και για τον λόγο αυτό του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στη συνάντηση των Νετανιάχου - Βαλς με αποτέλεσμα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία να μείνουν χωρίς φωτογραφίες από ανεξάρτητη πηγή

Απίστευτο: Η ασφάλεια του Νετανιάχου έγδυσε φωτορεπόρτερ για να του κάνει έλεγχο!
Την έντονη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (FPA) του Ισραήλ μετά τη συμπεριφορά που επιφύλαξε η ασφάλεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε φωτορεπόρτερ από τον οποίο ζητήθηκε να γδυθεί, στα πλαίσια ελέγχου, προκειμένου να του επιτραπεί να καλύψει τη συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του.

Ο φωτορεπόρτερ αρνήθηκε να βγάλει τα ρούχα του και για τον λόγο αυτό του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στη συνάντηση των δύο ηγετών με αποτέλεσμα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία να μείνουν χωρίς φωτογραφίες από ανεξάρτητη πηγή.

Τα πρακτορεία - μέλη της FPA αρνήθηκαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες που τους διέθεσε το γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης.
Κλείσιμο

Ο Άτεφ Σαφάντι, είχε επιλεγεί από την FPA να φωτογραφίσει τη συνάντηση και να μοιράσει κατόπιν φωτογραφίες στους συναδέλφους του, ώστε να αποφευχθεί η τεράστια συρροή φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων.

"
Η FPA είναι κατάπληκτη και απογοητευμένη από την πληροφορία ότι για άλλη μια φορά ζητήθηκε από έναν φωτορεπόρτερ που κάλυπτε εκδήλωση παρουσία του Ισραηλινού πρωθυπουργού να υποβληθεί σε εξευτελιστικό έλεγχο πριν του επιτρέψουν να μπει" στην αίθουσα, τόνισε σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

Η FPA κάλεσε για άλλη μια φορά τις υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ "να σέβονται σε τέτοιες περιστάσεις το δικαίωμα των διαπιστευμένων δημοσιογράφων να ασκούν το επάγγελμά τους, χωρίς να απαιτούν να υποβάλλονται σε εξευτελιστικούς, ατομικούς ελέγχους".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης