Εκαντοντάδες φιάλες από το πιο ακριβό κρασί του κόσμου σε δημοπρασία

Εκαντοντάδες φιάλες από το πιο ακριβό κρασί του κόσμου σε δημοπρασία

Στο «σφυρί» θα βγουν 1.400 φιάλες Romanée Conti, συνολικής αξίας 3,5 εκατομμυρίων ευρώ - Μία κάσα με 12 φιάλες Romanée Conti του 1988 κοστίζουν περίπου 180.000 ευρώ

Εκαντοντάδες φιάλες από το πιο ακριβό κρασί του κόσμου σε δημοπρασία
Ο «θησαυρός» ενός εξαιρετικά εκλεκτικού συλλέκτη κρασιών πρόκειται να βγει «στο σφυρί» στη Γενεύη την ερχόμενη Κυριακή, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών οινόφιλων ανά τον κόσμο. 

Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς μάλλον θα φύγει με άδεια χέρια, λόγω του απαγορευτικού κόστους ακόμα και της μίας φιάλης από τις 1.400 που θα πωληθούν συνολικά στη δημοπρασία, και των οποίων η αξία εκτιμάται κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πού οφείλεται η εξωφρενική τους τιμή; Μα φυσικά στο όνομα που αναγράφεται στην ετικέτα τους, που αποτελεί συνώνυμο του πιο εκλεκτού - και ακριβού - οίνου στον κόσμο: Romanée Conti.

Κλείσιμο
Συνήθως, το κρασί-μύθος του μικροσκοπικού (αλλά θαυματουργού) κτήματος διατίθεται προς πώληση σε παρτίδες των 2-3 φιαλών. Ωστόσο, την Κυριακή οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν από 1.400 μποτίλιες του εκλεκτού κόκκινου κρασιού της Βουργουνδίας, με την προϋπόθεση φυσικά ότι «το σηκώνει» η τσέπη τους...

Η πιο πολύτιμη κάσα της συλλογής που θα δημοπρατηθεί την Κυριακή περιλαμβάνει 12 φιάλες Romanée Conti του 1988, η αξία των οποίων φτάνει τα 180.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή της κάθε φιάλης ξεπερνά τις 15.000 ευρώ ενώ η τιμή ενός και μόνο ποτηριού αγγίζει τις 3 χιλιάδες.

Παρόλο που το ενδιαφέρον για την εν λόγω δημοπρασία είναι μεγάλο και τα πανάκριβα κρασιά αναμένεται να πωληθούν πανεύκολα, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι δεν θα καταλήξουν στον ουρανίσκο ενός «μερακλή» οινόφιλου, αλλά στο κλειδαμπαρωμένο κελάρι κάποιου Επενδυτή που θα περιμένει για χρόνια να ανέβει περισσότερο η αξία τους.

Αυτή είναι - δυστυχώς- η θλιβερή μοίρα των καλύτερων κρασιών του κόσμου, που αντιμετωπίζονται ως τρόπαια και όχι ως τα γευστικά αριστουργήματα για τα οποία τα προόριζαν οι παραγωγοί τους.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης