Βίντεo: Δείτε την ασφάλεια που (δεν) παρέχει ένα αυτοκίνητο των 3.000 ευρώ

Βίντεo: Δείτε την ασφάλεια που (δεν) παρέχει ένα αυτοκίνητο των 3.000 ευρώ

Πρόκειται για ένα μοντέλο που κατασκευάζει και πουλά η Ρενό στην Ινδία και που ακόμα και οι αερόσακοι είναι εξτρά

Βίντεo: Δείτε την ασφάλεια που (δεν) παρέχει ένα αυτοκίνητο των 3.000 ευρώ
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες η κατασκευή των αυτοκινήτων έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, έτσι ώστε να προσφέρει τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα ασφάλειας, τόσο στην οδήγηση όσο και στην... κακιά στιγμή. Οι βιομηχανίες ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε έρευνα και την παραγωγή, έτσι ώστε να δημιουργούν μοντέλα που ακόμα και στις πιο δυνατές συγκρούσεις θα μπορούν να δώσουν την δυνατότητα στους επιβάτες τους να επιβιώσουν.

Τα στάνταρ που ισχύουν στην Ευρώπη και την Αμερική είναι πολύ υψηλά. Κάτι που όμως δεν συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο, όπου οι απαιτήσεις για πολύ φθηνά μοντέλα, οδηγούν στην παραγωγή αυτοκινήτων όπως το Renault Kwid, το οποίο δεν καταφέρνει να πάρει ούτε ένα από τα πέντε αστέρια που βαθμολογούνται τα αυτοκίνητα για την παθητική τους ασφάλεια.

Το βίντεο από το crash-test είναι πραγματικά συγκλονιστικό για τα σημερινά δεδομένα, καθώς αποτελεί μια εικόνα από μια εποχή που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αντιστοιχώντας χονδρικά σε ένα αυτοκίνητο των αρχών της δεκαετίας του 80. Όπως βλέπουμε όλο το αμάξωμα παραμορφώνεται, ενώ η καμπίνα των επιβατών καταστρέφεται οδηγώντας σε βέβαιο θάνατο τους επιβάτες (και τα παιδιά που βρίσκονται στο πίσω κάθισμα). 

Κλείσιμο
Το τεστ έγινε με την ταχύτητα των 64 χλμ/ώρα και δείχνει εκτός των άλλων πόσο σημαντική είναι η εξέλιξη που έχει επέλθει τα τελευταία χρόνια στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το συγκεκριμένο μοντέλο που κατασκευάζεται για την Ινδική αγορά καταφέρνει να συγκεντρώνει την χαμηλότερη βαθμολογία στην ασφάλεια, όμως είναι εξαιρετικά φθηνό (περίπου 3.000 ευρώ στην Ινδία), κάτι που το έχει κάνει αρκετά δημοφιλές στην χώρα, καθώς έχουν ήδη πωληθεί πάνω από 50.000 μονάδες αυτού του αυτοκινήτου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης