EgyptAir: Eταιρεία αναλύσεων θεωρεί πιθανό να έπεσε το αεροσκάφος από πύραυλο ή από βόμβα

EgyptAir: Eταιρεία αναλύσεων θεωρεί πιθανό να έπεσε το αεροσκάφος από πύραυλο ή από βόμβα

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MS804 από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού προς το Κάιρο της Αιγύπτου με 66 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το πρωί της Πέμπτης

EgyptAir: Eταιρεία αναλύσεων θεωρεί πιθανό να έπεσε το αεροσκάφος από πύραυλο ή από βόμβα
Το αεροσκάφος Airbus A320 της EgyptAir το οποίο θεωρείται ότι συνετρίβη στη Μεσόγειο είναι πιθανό να επλήγη από πύραυλο εδάφους-αέρος, εκτίμησε η αμερικανική εταιρεία αναλύσεων Stratfor σήμερα.

«Το πλήγμα από έναν πύραυλο επιφανείας-αέρος είναι επίσης πιθανό, αν και οι εξτρεμιστές στην Αίγυπτο και σε κοντινές περιοχές δεν πιστεύεται ότι έχουν πρόσβαση σε πυραύλους ικανούς να πλήξουν ένα αεροσκάφος σε αυτό το υψόμετρο», αναφέρει η εταιρεία σε ενημερωτικό της δελτίο.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MS804 από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού προς το Κάιρο της Αιγύπτου με 66 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το πρωί σήμερα ενώ βρισκόταν δέκα μίλια εντός του εναέριου χώρου της Αιγύπτου.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τη Stratfor, μια πιο προφανής εκδοχή για τα αίτια της συντριβής είναι η πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στο αεροσκάφος, ενώ λιγότερο πιθανή κατά τις εκτιμήσεις της είναι μια μηχανική βλάβη που σημειώθηκε σε ύψος πλεύσης 37.000 ποδών.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί μια καταστροφική βλάβη της ατράκτου» του επιβατικού αεροσκάφους, προσθέτει η Stratfor.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης