Ερντογάν: Η Τουρκία θα δράσει μόνη της εναντίον των τζιχαντιστών

Ερντογάν: Η Τουρκία θα δράσει μόνη της εναντίον των τζιχαντιστών

«Αν ο κόσμος δεν καταφέρει να συμφωνήσει στην ανάληψη αποφασιστικής δράσης εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, τότε ο κόσμος δεν θα είναι πλέον ασφαλής», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος

Ερντογάν: Η Τουρκία θα δράσει μόνη της εναντίον των τζιχαντιστών
Έτοιμος να εισβάλει στη Συρία, με αφορμή τις επιθέσεις που δέχεται η περιοχή του Κιλίς από τους τζιχαντιστές, εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διεμήνυσε πως η χώρα του θα δράσει μόνη της εναντίον των τρομοκρατών, καθώς «χτυπήσαμε όλες τις πόρτες για βοήθεια, όμως κανείς δεν θέλει να αναλάβει αποφασιστική δράση».

Η Άγκυρα εμφανίζεται οργισμένη από τη στάση των δυτικών δυνάμεων και όπως τόνισε πριν λίγες μέρες ο ίδιος, ο στρατός προετοιμάζεται για μία επιχείρηση πέρα από τα σύνορα της χώρας, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Θα νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος. Θα λύσουμε μόνοι μας αυτό το ζήτημα αν δεν λάβουμε βοήθεια που θα εμποδίζει αυτούς τους πυραύλους να πλήττουν το Κιλίς», είπε ο Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη. Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου μεταδόθηκαν απευθείας από την τουρκική τηλεόραση και μεταβιβάστηκαν σε όλους τους ηγέτες του κόσμου.

«Χτυπήσαμε όλες τις πόρτες» για τη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, συνέχισε. «όμως κανείς δεν θέλει να κάνει αυτό το βήμα. Αν ο κόσμος δεν καταφέρει να συμφωνήσει στην ανάληψη αποφασιστικής δράσης εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, τότε ο κόσμος δεν θα είναι πλέον ασφαλής», κατέληξε.
Κλείσιμο

Η πόλη Κιλίς βομβαρδίζεται συχνά από θέσεις του Ισλαμικού Κράτους εντός του συριακού εδάφους τους τελευταίους μήνες. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και ορισμένα κτίρια καταστράφηκαν από τις επιθέσεις αυτές. Ο τουρκικός στρατός και οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ανταπαντούν με πυρά και αεροπορικές επιδρομές στις οποίες έχουν σκοτωθεί δεκάδες μαχητές του ΙΚ στη βόρεια Συρία.

Τούρκοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι η Άγκυρα χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια από τον διεθνή συνασπισμό για να προστατεύσει τα σύνορά της, επισημαίνοντας το πόσο δύσκολο είναι να πληγούν οι κινητοί στόχοι του ΙΚ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης