Διεθνής κινητοποίηση για να σταματήσει η σφαγή χιλιάδων σκύλων στο φεστιβάλ του Γιουλίν

Διεθνής κινητοποίηση για να σταματήσει η σφαγή χιλιάδων σκύλων στο φεστιβάλ του Γιουλίν

Περίπου ένας μήνας απομένει μέχρι την έναρξη του πιο αμφιλεγόμενου φεστιβάλ της Κίνας

Διεθνής κινητοποίηση για να σταματήσει η σφαγή χιλιάδων σκύλων στο φεστιβάλ του Γιουλίν
Περίπου ένας μήνας απομένει μέχρι την έναρξη του πιο αμφιλεγόμενου φεστιβάλ της Κίνας, του διαβόητου φεστιβάλ του Γιουλίν, όπου κάθε χρόνο θανατώνονται με μαρτυρικό τρόπο χιλιάδες σκυλιά. 

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, οι φιλοζωικές οργανώσεις και ακτιβιστές έχουν ήδη ξεκινήσει μια εκστρατεία με σκοπό την κατάργηση του φεστιβάλ, που ισχυρίζονται ότι αποτελεί μια «γιορτή βαναυσότητας» απέναντι στα ζώα και ότι παραβιάζει δεκάδες υγειονομικούς κανονισμούς, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή όσων συμμετέχουν.

Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι πολλά από τα 10.000 περίπου σκυλιά που θανατώνονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της εκδήλωσης έχουν κλαπεί από τους ιδιοκτήτες τους και φοράνε ακόμα τα κολάρα τους όταν οδηγούνται στη σφαγή.


Κλείσιμο

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας ευαισθητοποίησης, πολλές οργανώσεις δίνουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται τα άτυχα πλάσματα κατά την προετοιμασία των «εδεσμάτων» που σερβίρονται στην εκδήλωση. 

Το οπτικό υλικό που έρχεται κατά καιρούς στο φως πραγματικά προκαλεί φρίκη, αφού περιλαμβάνει εικόνες σκυλιών που ρίχνονται ζωντανά σε καζάνια ή που δέχονται επί πολλή ώρα χτυπήματα μέχρι να «μαλακώσει» το κρέας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι οι ντόπιοι εστιάτορες υποστηρίζουν ότι το «Γιουλίν» αποτελεί τη συνέχεια μίας αρχαίας παράδοσης και ζωτικό κομμάτι της κινέζικης κουλτούρας, οι πολέμιοί του φεστιβάλ τους διαψεύδουν, λέγοντας ότι η εκδήλωση έλαβε χώρα για πρώτη φορά το 2010 με σκοπό να ενισχύσει τις εν λόγω επιχειρήσεις.



Μία από τις πιο σημαντικές δράσεις με σκοπό την κατάργηση της εν λόγω εκδήλωσης είναι το «ψήφισμα πολιτών» του ιστότοπου Avaaz, που καλεί τους πολίτες σε όλες τις χώρες να «σταματήσουν το φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος».

«Ως πολίτες από όλη την υφήλιο, νιώθουμε αποστροφή για την κακοποίηση και κατανάλωση σκύλων στο φεστιβάλ της Γιούλιν και σας καλούμε να το απαγορεύσετε αμέσως. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια κινέζων πολιτών που απαιτούν μέτρα για να σταματήσει το βάρβαρο εμπόριο σκυλίσιου κρέατος», αναφέρει το εν λόγω ψήφισμα το οποίο μπορείτε να υπογράψετε και εσείς εδώ.

«Όταν πιάσουμε το στόχο των υπογραφών μας, θα δημοσιεύσουμε ολοσέλιδες ανακοινώσεις σε κινέζικες εφημερίδες, θα συνεργαστούμε με διάσημες προσωπικότητες, θα διεξάγουμε δημοσκόπηση στην Κίνα για την κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος και θα κάνουμε το θέμα πρώτη είδηση στη χώρα μέχρι να κινηθούν οι αρχές» καταλήγει η ανακοίνωση του ιστότοπου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης