Συγκινητική φωτογραφία: Αλυσοδεμένος ελέφαντας δακρύζει την στιγμή που πεθαίνει

Συγκινητική φωτογραφία: Αλυσοδεμένος ελέφαντας δακρύζει την στιγμή που πεθαίνει

Οι ελέφαντες, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, κλαίνε όταν βιώνουν λύπη ή στιγμές πίεσης

Συγκινητική φωτογραφία: Αλυσοδεμένος ελέφαντας δακρύζει την στιγμή που πεθαίνει
Η ρήση «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις» ταιριάζει απόλυτα στην φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα και απεικονίζει έναν θηλυκό ελέφαντα, την Yani, στις τελευταίες του στιγμές. Ο ελέφαντας που ανήκει στο είδος των ελεφάντων της Σουμάτρας, που είναι μικρότεροι από τους Αφρικανικούς ελέφαντες, ζούσε σε έναν ζωολογικό κήπο στο νησί Java της Ινδονησίας και όπως αποκαλύφθηκε ο ζωολογικός κήπος δεν διέθετε τα απαραίτητα μέσα για την φροντίδα των ζώων.



Κλείσιμο
Στην επίμαχη φωτογραφία η Yani, που ήταν 34 ετών και πέθανε από άγνωστη ασθένεια εικονίζεται να δακρύζει λίγα λεπτά προτού πεθάνει, αφού οι ελέφαντες, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, κλαίνε όταν βιώνουν λύπη ή στιγμές πίεσης. Μία εβδομάδα πριν το άτυχο ζώο φύγει από την ζωή, είχε αρρωστήσει και οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου το μετέφεραν αλυσοδεμένο έξω από τον χώρο όπου ζούσε.

Μετά τον θάνατο του ελέφαντα ο ζωολογικός κήπος δέχθηκε σκληρή κριτική από την τοπική οργάνωση για την προστασία των ζώων καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος δεν διέθετε ούτε κτηνίατρο, ούτε επαρκές προσωπικό. Ο δήμαρχος της περιοχής είχε επισκεφθεί τον ελέφαντα λίγο πριν πεθάνει και ανάρτησε φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram, ενώ δήλωσε ότι ο ζωολογικός κήπος θα έπρεπε να είχε ζητήσει βοήθεια για να καλύψει τις ελλείψεις του.



Οι ελέφαντες της Σουμάτρας είναι είδος που απειλείται με εξαφάνιση και αυτή την στιγμή ζουν περίπου 2.400 με 2.800 ελέφαντες ενώ μέσα σε δέκα χρόνια, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ειδικότερα, εναντίον της λαθροθηρίας, το είδος αναμένεται να εξαφανιστεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης